2016. július 26., kedd

Megfáztam a nyári kánikulában, hogy lehet ez?

Egész héten 30 fok körül volt a napi csúcshőmérséklet, mégis sikerült elkapnod valami csúnya betegséget? Most otthon fekszel az ágyban ahelyett, hogy kint süttetnéd a hasadat a napon (persze a déli órákat leszámítva, mert akkor az UV sugárzás bizony igen kedvezőtlenül hat a bőrre)? Szívesebben járnál fesztiválokra, mint a háziorvoshoz gyógyszereket felíratni, az biztos.

Mitől betegedhetünk meg ilyen hőségben?

Oké, kicsit túllőttünk ezzel a szakaszcímmel, hiszen van jónéhány betegség, aminek nem sok köze van a kinti hőmérséklethez, ebben a cikkben viszont szeretnénk a meghülés jellegű betegségeknél maradni. A fiatalok körében gyakori jelenség a tüsszögés, köhögés orrfolyás egy két átbulizott éjszaka után. Vagy ha valamelyik nagyszínpad előtt táncolva nyakunkba szakad némi eső.
De mi a helyzet azokkal, akik még ilyen időben is a munkával vannak elfoglalva napi minimum 8 órát. Náluk aligha beszélhetünk &ldqoute;csak kiugrottam David Guettara&rdquote; szindrómáról.
Sokkal valószínűbb, hogy a klímát túlzottan alacsony hőmérsékletre állítottuk, vagy a hideg levegőt közvetlenül magunkra fújattuk. De sajnos az a tapasztalat, hogy annak is elég nagy a valószínűsége, hogy elfelejtettük kitisztíttatni a légkondit és a benne megtelepedett kórokozók okozzák a bajt. Nem hiába írtuk már korábban is hogy figyelni kell az ilyesmire.
Ezeket a helyzetetket könnyű kezelni, hogy később ne okozzanak több problémát. A szabályozóval bánjunk csínján, illetve gondoskodjunk a megfelelő klímatisztításról

Mit tegyek hogy jobban legyek

Ha nincs nagyobb baj, akkor a sztenderd eljárások nyáron is működnek. Pihenni kell, teázni, sok folyadékot inni. Ha viszont komolyabb panaszok jelentkeznek, akkor feltétlenül forduljunk orvoshoz.
A helyes diagnózis felállítását egyelőre egyik internetes portál sem válthatja ki, így – fájó, de így van – a mienk sem.
Hasznos tanácsokat azonban továbbra is olvashatsz it, ne félj :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése