2020. szeptember 9., szerda

A mobilház télen is lakaható?

Régen, amikor meghallottuk azt, hogy mobilház, egyből a vidéken található nyaralók, hétvégi házak jutottak az eszünkbe, ám napjainkban ez teljesen megváltozott, hiszen a legújabb modellek egész évben használhatóak. A mobilházak tervezésénél figyelmet szentelnek a környezettudatos technológiára, az esztétikára, energiatakarékosságra, a modern megjelenésre és a korszerűsített műszaki igényekre. A mobilházak jellemzően fából készülnek, meglehetősen könnyűszerkezetes technológia révén, a szállításuk pedig kamionnal történik egyenesen a megrendelő által megadott helyre. A mobilházak nem összekeverendőek a készházakkal, a különbség a kettő között az, hogy a mobilházak a gyártó helyén kerülnek összeállításra és már összerakva szállítják a megrendelőhöz, valamint bármikor tovább vihetőek, a készházakat viszont elemeiben rakják össze azon a területen, ahol eleve lesz a helyük.



Milyen méretű lehet egy mobilház?

Egy modul maximum 52 nm. Ez nem azt jelenti, hogy ekkora lehet maximum a lakótér, hiszen egy mobilház több modulból is állhat, tehát igazából akkora lesz, amekkorát a megrendelő szeretne. Körülbelül 8-10 hét közé tehető, amíg összeraknak egy mobilházat és a szállítás után 1-2 napon belül már költözhető is. Azért nem lehet a lerakást követően azonnal beköltözni, mert kell egy kis idő a szállítás során keletkezett sérülések kijavítására, persze, ha vannak, illetve az elrendezésre, például a terasz megépítésére. A megrendelő hagyományos alapot is rakhat a ház alá és neki kell biztosítania a közműre csatlakoztatást.

Mekkora a mobilház élettartama?

Nagyjából 50-60 év közé tehető, de ez akkor érvényesül, ha foglalkoznak vele. Rendszeresen ellenőrizni kell az állapotát és a fával is törődni szükséges, például lakkozni, pácolni. Tipp: nagy fényerejű világításra, ipari LEDre, világítástechnikára van szüksége. A mobilházak megfelelően szigetelve vannak, így télen is maximális komfortot nyújtanak és ellenállóak a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben. A fűtés történhet akár elektromos fűtőpanelekkel is, de ezen kívül még van egy pár megoldás, amelyek közül választhatunk, viszont szakember véleményét okvetlen kérjük ki. A Mobil homes mobilházai kiváló minőségűek és megjelenésükben is rendkívül mutatósak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése