2015. január 13., kedd

Jók-e a gyógynövény teák


Gyógytea
A gyógyteákat már több évezrede használják különböző betegségek tüneteinek az enyhítésére. Egyes típusai a vadonban érnek míg vannak olyan növények, amelyeket termesztik. Napjainkban a világ minden részén elismert, alternatív terápiák közé tartoznak továbbá a készítmények kedvező áron érhetőek el.
A gyógyteákat a növények különböző részeiből állítják elő. A levelek mellett a szár, a virág valamint a gyökérzet is felhasználható. A gyógynövényteákat az összetevő típusától függően előírt mennyiségű, általában 2,5-3 dl hideg, vagy meleg vízzel kell felönteni. Az elkészítéshez és a fogyasztáshoz szükséges egy fedővel borítható kerámia csésze, amelybe leszűrik ezt követően meghatározott ideig tárolják az italt. A fogyasztás ideje a táplálkozáshoz igazodik. A fő étkezések előtt, alatt vagy között célszerű meginni a teákat.
Egy-egy növény mellett gyakran több összetevőből álló gyógytea keverékek is készíthetőek. A készítmény előállításához pontosan ismerni kell az egyes alkotóelemeket, azok együttesen kifejtett hatásait valamint a megfelelő eredmény eléréséhez szükséges mennyiséget is. A gyógynövénytea keverékek egyik típusát a méregtelenítésre állították össze. A szervezet tisztítására azért van szükség, mert számos olyan ártalmas anyagot raktároz el, amelyek nem ürülnek ki természetes módon a testből. A salaktalanítást számos növény segíti elő. Citromfű, borsmenta, angelikagyökér, gyermekláncfű, kutyabengekéreg, ezerjófű, nyírfalevél, bodzavirág, kökényvirág, kamillavirág, fahéj, máriatövis együttesen vált ki tisztító hatásokat. A 10 eltérő gyógy illetve fűszernövényből álló keverékre azért van szükség, mert a méregtelenítésben több szerv is részt vesz. A vese, a máj, a tüdő, a belek valamint a bőr is jelentős szerepet kap a salaktalanításkor, ezért a komplex méregtelenítéshez napi több liter jó minőségű ásványvíz és könnyen emészthető táplálékok elfogyasztása is szükséges. Emellett fontos a rendszeresen végrehajtott sport tevékenység is.
Az életmódváltásnak, a mozgásnak valamint a méregtelenítő teakeverék meghatározott időközönkénti kúra jellegű fogyasztásának eredménye az egészség, az erős immunrendszer az ápolt bőr, valamint a súlycsökkenés is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése