2015. március 27., péntek

Mit takar a menedzserszűrés, és miért jó nekem?

A menedzserszűrés több szakorvosi vizsgálat lebonyolítását, az eredmények összevetését és értékelését jelenti, amelyet a munka jellegétől függetlenül bárki kérhet, de a vizsgálatokon való részvétel javasolt a kismamák és az idősebb személyek számára is. A menedzserszűrés elsődleges célja ugyanis az egyes betegségek kialakulásának a megelőzése. Emellett lehetővé teszi a már kialakult, de még lappangó problémák felismerését és kezelését is. Minden egyes élethelyzetben vannak olyan betegségek, amelynek a kialakulására az átlagosnál jóval nagyobb esély van. Emellett az előforduló kockázati tényezők is egyértelműen azonosíthatóak.

menedzserszűrés szakszerűen

Menedzserszűrés cégeknek is

A menedzserszűrési vizsgálatok végrehajtását gyakran kérik bizonyos vállalkozások is, hiszen tudják hogy a mai rohanó világban egyre kevesebb embernek van ideje arra, hogy rendszeres időközönként felkeresse a házi orvosát vagy szakorvoshoz forduljon, továbbá szívesen ajándékozzák meg alkalmazottaikat ilyen jellegű vizsgálatokkal.

Mi is az a menedzserszűrés?

A menedzserszűrés során számos, szakorvosok által végrehajtott felmérés történik, az egyes szervek állapotának jellemzése mellett lehetőség van a mentális állapot kivizsgálására is. A páciensek élethelyzetében több eltérés is van, ezért különböző típusú vizsgálati csoport közül választhatnak. A hasonló helyzetben lévők pl. a változó korú személyek vagy azonos tevékenységeket folytatók pl. az adminisztrátorok egyedi igényeiknek a figyelembe vételére is van lehetőség. Ilyen esetekben a egyedi vizsgálatok összeállításával végezhető el a menedzserszűrés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése