2015. október 9., péntek

A klíma előnyei a nyári melegben

Hazánkban a nyári hónapokban bizony előfordulhat az is, hogy több héten keresztül 40 fok körül marad a nappali hőmérséklet, és éjszakánként sem csökken 30 fok alá. A rekkenő hőség számos kellemetlenséget okoz (ennek elviselhetőbb tételéről itt olvashat), egészségügyi problémák alakulhatnak ki és a megfelelő pihenés hiánya miatt a munkahelyi teljesítmény is csökkenhet. Arról nem is beszélve, hogy számos olyan ingóság is van, amely tönkre mehet ilyen meleg időben.

Az egészségügyi és anyagi problémák elkerüléséhez legjobb lehetőséget a klímaberendezés felszerelése jelenti. A készülékek használatával ugyanis mindig kedvező hőmérsékletű és páratartalmú helyiségben tölthetjük el az időnket. Ehhez azonban szükség van arra, hogy a kiváló minőségű alapanyagból gyártott terméket, hozzáértő szakértők szereljék fel és mindig az előírásoknak megfelelően használják valamint a tisztítási és karban tartási feladatokat is rendszeres időközönként végezzék el. A feladatot megnehezíti az is, hogy az egyes helyiségekbe eltérő típusú készülékek illeszthetőek be. Figyelembe kell venni az ingatlan tájolását, és a berendezéseket is. A klíma fogyasztását befolyásolja az is, hogy északi vagy déli fekvésű területre helyezik el. A felújítás, vagy a lakás átrendezése esetében pedig lényeges, hogy lehetővé tegye a bútorok könnyű mozdíthatóságát, a tér megfelelő kihasználását is. Mivel a klíma folyamatosan hűti a levegőt ez károsíthatja a szemet is, ezért célszerű olyan területre helyezni, amely távol van a székektől és az ágytól.

A klímaberendezések a hőmérséklet változtatása mellett egyéb célokra is használhatóak. Bizonyos típusaik speciális szűrő berendezésekkel felszereltek, így lehetővé teszik az egyes allergén anyagok eltávolítását, valamint páratartalom szabályozását is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése