2016. február 16., kedd

Tegyen a gerincferdülés ellen!

A gerincferdülés egy olyan betegség, amely gyakran alakul ki a születéskor, vagy a gyermek korban, de későbbiekben az élet bármely időszakában is előfordulhat. Nagyobb eséllyel alakul ki a folyamatosan ülő munkát végzőknél, a sofőröknél valamint az irodákban dolgozóknál. A gerinc bármelyik szakasza elferdülhet, azonban a rendszeres időközönként elvégzett szűrővizsgálatokkal idejében észrevehető és a kialakulás korai szakaszában orvosolható a gerincferdülés.

Ezért ajánlott meghatározott időközönként, évente legalább egy alkalommal szakorvost, vagy gyógytornászt felkeresni. A gerincnek azért is van jelentős szerepe, mert befolyásolhatja egyéb testrészek, elsősorban a mozgásszerveink állapotát és használhatóságát is. Ez az egészségügyi probléma azonban jelentősen megnehezítheti a mindennapos feladatainkat, és a fej és a végtagok fájdalmát is okozhatja, ezért fontos, hogy óvjuk az épségét és tegyünk meg mindent az eredeti állapotának a visszanyeréséért.

A gerincferdülés tünetei enyhíthetőek. A legkiválóbb módszer a probléma orvoslására a gyógytorna, vagy manuálterápia. A foglalkozás keretében ugyanis kialakítható a mindennapi feladatok végrehajtásához szükséges helyes testtartás is. Megtanulhatóak a reggeli felkelés egyes mozdulatai, az állás, a járás, az ülés valamint az írás, olvasás is. A megfelelő gyakorlatok elsajátítása és rendszeres alkalmazása után egészségesen és fájdalommentesen végezhetőek el az egyes tevékenységek, így természetessé válhat az egészséges testtartás és újabb szabadidős elfoglaltságot és örömet okozhatnak az egyes sport tevékenységek. A rengeteg sportág közül nehézséget jelenthet a megfelelő kiválasztása. Fontos, hogy az egészségi állapotnak és a terhelhetőségnek legjobban megfelelőt válasszák, így fokozottan erősíthetőek az izmok is, és elérhető a gerincproblémák örömteli megszüntetése is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése