2016. május 24., kedd

Menedzser betegségek és megelőzésük, kezelésük

A mai, rohanó világunkban egyre nagyobb terhelésnek vagyunk kitéve. A munkahelyi és családi kötelezettségeink óriási nyomást jelentenek számunkra szinte minden időnket ezekre a tevékenységekre fordítjuk és jóformán alig törődünk saját magunkkal, majdhogynem teljesen elfeledkezünk az egészségünkről. A testünk és a lelkünk egyaránt megsínyli és bizony rövid időn belül megbosszulja az elhanyagolást. A túlterheltség és a pihenés megvonása a menedzserbetegségek kialakulásához vezet.

Melyek a legismertebb menedzserbetegségek?

A menedzser betegségek két fő típusba sorolhatóak. Érzelmi, hangulati ingadozásokról és szervi elváltozásokat beszélhetünk.

Az érzelmi változások közé az ingerlékenység, a hirtelen dühkitörések, lehangoltság, súlyos esetben pedig a szorongás és a depresszió tartozik, míg a testi megbetegedések közé az izomfeszülés, gyomor égés, a krónikus szív és érrendszeri megbetegedések valamint az agyvérzés sorolható.

Hogyan kezelhetőek a menedzserbetegségek?

Mivel minden menedzserbetegség ugyanarra az okra, a stresszre vezethető vissza, ezért a gyógyításuk is hasonló módon történhet. Első lépésben fel kell ismerni, hogy milyen élethelyzetekben, illetve kinek a jelenlétében reagál érzelmi változásokkal, vagy valamilyen testi tünettel a szervezetünk. Ezt követően választhatunk a lehetséges megoldások közül. A legjobb, ha elkerüljük a stresszt kiváltó eseményeket és személyeket, azonban ha erre nincs lehetőség, akkor az életmódunk átalakításával orvosolhatjuk a menedzserbetegségeket. Kiváló eredményeket érhetünk el a vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag táplálékok, megfelelő mennyiségű víz elfogyasztásával, valamint a rendszeres mozgás és a pihentető alvás bevezetésével. Ezek a lehetőségek azonban csak és kizárólag kiegészítő módszereket jelenthetnek abban az esetben ha a stressz következtében kialakult testi betegségek szakorvosi kezelése már elkezdődött. Ilyenkor ugyanis, az orvos utasításai jelentik a legfontosabb szempontot.

Hogyan előzhető meg a menedzserbetegségek kialakulása?

A menedzserbetegségek kialakulása elkerülhető, illetve a krónikus megbetegedések egyes tünetei észrevehetőek és idejében kezelhetőek, így a műtétekre sincs szükség. Erre ad lehetőséget a rendszeres időközönként, évente legalább egy alkalommal elvégzett menedzserszűrés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése