2017. január 3., kedd

Budai Magánorvosi Centrum

Az egészség kapja életünkben az egyik legfontosabb szerepet. A testi épségünk, a szerveink tökéletes működése alapja a minden napjainknak. A teljesítményünket ezen keresztül pedig a közérzetünket is meghatározza. Ez az amiért sokan mindig szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a saját és a legközelebbi hozzátartozóink egészsége rendben van. Ehhez azonban szükség van arra, hogy rendszeres időközönként vegyünk részt úgynevezett egészség megőrző, preventív vizsgálatokon.

Melyek a legfontosabb egészség megőrző vizsgálatok?

A kardiológiai, a bőr valamint a nő gyógyászati vizsgálatok mindenképpen ide sorolhatóak. Feltétlenül vegyen részt ezeken a felméréseken, itt ugyanis feltárhatóak a hosszú ideig lappangó betegségek tünetei. Olyan nagyon súlyos betegségeké is, amelyek sok esetben halállal végződnek. Ilyen például a bőrrák. De a szívingfarktus, kialakulása is megelőzhető a megfelelő szűrővizsgálatokkal. Ezen kívül nagyon rossz hatást fejt ki szervezetünk működésére a stressz. Ezért ajánlott stressz szűrő vizsgálatokon is részt venni.

Vannak olyan élethelyzetek amelyek miatt ajánlott speciális preventív gyógymódokat igénybe venni?

Igen számos ilyen élethelyzet van. Bizonyára önök is emlékeznek a járványok például az influenza időszakára, vagy voltak már valamilyen egzotikus országban nyaralni. Ilyen esetekben önök is felvették a szükséges védőoltásokat, amelyekkel megőrizték az egészségi állapotukat. Egy másik fontos téma a tinédzsereket érinti elsősorban. Ha van a családjában kamasz, akkor hozza el szakorvoshoz szexuális felvilágosításra, hiszen a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek elkerülésében kizárólag ő tud segítséget nyújtani.

Mire figyeljen, ha egészségmegőrző szűrő vizsgálatokon szeretne részt venni?

Fontos, hogy olyan rendelőt válasszon, ahol több szakorvos is dolgozik. Az egészségügyi szűrővizsgálatok ugyanis több szervre vonatkoznak így indokolt lehet akár több szakértő közreműködése is. Emellett célszerű érdeklődni egyéb vizsgálati lehetőségekről. Ideális esetben a vérvételt, EKG valamint ultrahang vizsgálatokat is elvégeznek a rendelőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése