2017. július 10., hétfő

Hűsítő nyári italok

Már néhány hete tart a nyár, ilyenkor a nagy meleg miatt is gyakrabban és szívesebben fogyasztunk folyadékot. A szervezetünk egészséges működése szempontjából szüksége is van a folyadékokra, azonban nem mindegy, hogy mikor és milyen típusú folyadékokat fogyasztunk. Ezen kívül pedig figyelnünk kell a mennyiségre is. Szóval elmondhatjuk, hogy nem is vagyunk olyan egyszerű helyzetben.

Mikor és milyen italokat fogyasszunk?

Ha szereted a reggeleket egy jó erős kávéval elindítani, akkor nyáron se mondj le erről az élvezetről. Azonban, ha a nagy meleg miatt nincs kedved a forró italhoz, akkor készíthetsz instant kávét is, hiszen ez az italpor hideg vízben is oldódik.
Fontos, hogy a reggelid mellé is válassz valamilyen italt. Ilyenkor nyáron bizonyára nagyon jól esik valamilyen hideg tejtermék. Joghurt, vagy a kefir. Szerencsére natúr és ízesített termékek közül is válogathatsz. Egzotikus gyümölcs ízesítésű mangós tejtermékeket is fogyaszthatsz. Ha szívesen lemondasz a tejről, akkor reggelenként ihatsz gyümölcs levet, vagy ice teat is. Azonban akár milyen reggeli italt választasz mindenképpen ellenőrizd a cukor tartalmát. Ha ugyanis rendszeresen fogyasztasz magas cukortartalmú italokat, akkor megbetegedhetsz, kialakulhat a diabetesz is.


Napközben feltétlenül igyál kiváló minőségű ásvány vizet. Szénsavas és szénsavmentes termékekkel is várnak az üzletek. Szerencsére hazánk rendkívül gazdag vízforrásokban, ezért könnyen hozzá juthatsz az ásványi anyagokban gazdag kristály tiszta ivóvízhez.  Legalább két litert igyál belőle naponta. Napközben magaddal vihetsz fél literes flakonokban tárolt vizet. Ezen kívül az ebédedhez is érdemes vizet kérned, ezzel segítheted az emésztést is. 

A rendkívüli melegben olykor- olykor jól esik egy kis alkohol is. Az alacsony alkohol tartalmú hideg sör, egy- egy finom koktél, vagy egy pohárka vörösbor egyáltalán nem árt. Néha különösen jól eshet a vacsora mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése