2018. január 4., csütörtök

Mozgás, tél, friss levegő!

Tél van és bizony ilyenkor gyakran esik fagypont alá a hőmérséklet, viszont sokan vagyunk, akik ilyenkor is szívesen töltjük el az időnket a szabad levegőn. Ez érthető is, mivel a friss, hideg levegő energiát ad, a természet szépsége pedig ilyenkor a hideg hónapokban is egyedül álló. Ebben a bejegyzésünkben néhány konkrét ötletet adunk a téli kikapcsolódáshoz.

A séta bizony ilyenkor is kellemes lehet. Kiváló úti célokat jelenthetnek az arborétumok is. A főváros közelében is találhattok többet, egyiket például Vácrátóton. Ezen a 27 hektáros területen gyönyörű fákat és cserjéket láthattok de a növény gyűjteményben megtalálható minden földrész jellegzetes növénye. Ezenkívül az arborétum területe megőrizte a kastélypark jellegét is. Számos egyedi épületet találhatunk itt.


Ha edzettebbek vagytok és szerettek túrázni, akkor irány Dobogó- kő! A Visegrádi -hegység legmagasabb pontjából gyönyörű szép panorámát láthattok. A hegyek között kanyargó Duna látványa lenyűgöző és ha igazán edzettek vagytok, akkor a Rám- Szakadékot is megmászhatjátok. Persze, ha szeretnétek megpihenni, akkor vár benneteket egy fantasztikus menedékház is. Itt elfogyaszthatjátok a túrázók kedvenc ételeit és italait is. Forralt bor, tea, gulyások, és pörköltek közül válogathattok. Persze a desszertek sem hiányozhatnak. Rétesek, perecek is vannak a fogadóban.

Persze, ha esik az eső, akkor sem kell elkeserednetek, hiszen ilyenkor is vár benneteket a természet. Magyarországon számos barlang található, a főváros közelében ott van például a Pál-völgyi barlang, míg az Északi – középhegység legismertebb barlangja az Aggteleki cseppkőbarlang is egyedi látványt garantál. Elmehettek akár az ismerőseitekkel, vagy csatlakozhattok egy túrázó klub-hoz is. A barlang pedig védett környezetet és állandó kellemes hőmérsékletet biztosít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése