2017. december 19., kedd

Mit tegyél a megfázás elkerülése érdekében?

Elérkezett a tél és bizony egyre zordabbá vált már az időjárásunk, ami indokolja azt is, hogy fokozott figyelmet fordítsunk az egészségünk megóvására. Teljesítenünk kell a munkahelyen és élvezni szeretnénk az évszak örömeit síelést és szánkózást, vagy éppen a hosszú hegyi túrákat is. Folyamatosan figyelnünk kell és számos dolgot muszáj megtennünk az olyan kellemetlen tünetekkel járó megbetegedések, mint a megfázás elkerülése érdekében.



Hogyan alakítsd át a napi rendedet?

Először is alaposan figyelj az időjárásra. Minden reggel nézd meg az előrejelzéseket. A szél és a csapadék ugyanis nagyon megnehezítheti az életedet és könnyen meg is betegedhetsz. Szóval ha úgy látod, hogy esni fog az eső vagy a hó, akkor az ernyődet, vagy egy esőkabátot mindenképpen rakj be a táskádba. Hiszen, ha bőrig ázol, könnyen lázas is lehetsz.
De a cipőd kiválasztására is gondolj, fontos, hogy bélelt és vízálló cipőd legyen, mert csak így tudod melegen és szárazon tartani a lábad, ami lényeges a megfázás kellemetlen tüneteinek az elkerülésekor. A cipő kiválasztásánál figyelj az alapanyagra is. A legjobb, ha természetes alapanyagból készült cipőt, vagy csizmát viselsz, hiszen így megóvhatod épségét is.

Mi legyen az öltözködéssel?

Az öltözködésnek is nagyon nagy szerepe van. Ezekben a hetekben már napközben is gyakran kerül fagypont alá a hőmérséklet, viszont a vonaton a kocsiban, vagy a villamoson, a suliban, és a munkahelyen kellemes meleg van, így érdemes rétegesen öltözködnöd, ülve utaznod és az utazás ideje alatt nyitott kabátban maradni. A munkahelyeden pedig, ha teheted akkor öltözz át. Vigyél be váltócipőt, és elegáns ruhákat is.

Az öltözködés mellett fontos szerepe van még a táplálkozásnak is. Ilyenkor jól esnek és nagyon sokat segítenek a meleg italok. Ha teheted, akkor fogyassz egy finom teát. Ízesítsd mézzel. Ha pedig forralt bort szereted, akkor kedvedre fűszerezheted és bármikor fogyaszthatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése