2018. március 22., csütörtök

Hogyan szállítják a nagy kondigépeket a tengeren túlról?

Egy konditerem akkor tud több bevételre szert tenni, és hatékonyan működni, ha megfelelő darabszámban rendelkezik kondigéppel, melyekkel karban tartható a test minden izma. A legújabb, és legmodernebb eszközöket általában külföldi országokból, sokszor a tengeren túlról rendelik meg. Egy ilyen helyzetben a teherhajóval való szállítás a legpotenciálisabb megoldás a feladatra, mivel rendkívül magas teherbírással és kapacitással rendelkezik.


Igaz, hogy a szállítási és tranzit idő picit lassabbnak bizonyul, viszont mennyiségben a legtöbbet bírja el, így nem okoz gondot, ha egy vállalat, bizonyos termékből sokkal többet rendel, mint ami egy másik jármű esetében nem lenne megengedhető, és korlátozva lenne. Egy konténer hajó akár 50.000 tonna teheráru fuvarozására is képes.

Biztonságos szállítási módja ez a kondigépeknek?


A fitnesz termekbe rendelt kondigépek elsősorban prémium minőségűek, ez az árakból is nyilvánvalóan kiderül. Akár több száz ezer, vagy milliós kiadást is jelenthet, éppen ezért a megrendelőnek rendkívül fontos, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudhassa a rakományt, és a hajótársaság maximálisan biztosítsa arról, hogy nem keletkeznek majd rajtuk sérülések. A felelősség a tengeri szállítást végző céget terheli, amiből következik, hogy ügyelni és óvni fogják a szállítmányt, valamint olyan eszközökkel és technikai megoldásokkal rögzítik a szállítandó dolgokat, hogy ne mozduljanak el az utazás során.

tengeri szállítmányozás


A tengeri szállítmányozás keretein belül, két különböző módszer közül van lehetőség választani. Az egyik a teli konténeres (FCL), amikor az egész konténert egy cég, vagy személy rakománya képezi. A másik a gyűjtőszerviz szolgáltatás (LCL), amikor egy konténer tartalma több feladó tulajdonába tartozik. A szállítás kétféleképpen történhet: direkt módon, vagy átrakós szervizzel, ebben az esetben a rakomány az indulás helye, és a célállomás között átrakodásra kerül, aminek hátránya, hogy a tranzit idő egy kissé meghosszabbodik.

Előnye még a tengeri szállítmányozásnak az áruk nyomon követhetősége, valamint árban is kedvezőbb alternatívákat kínál az ügyfelek számára.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése