2018. március 19., hétfő

Mit tegyél a bőröd egészségéért?


A bőrünk különös figyelmet és gondoskodást igényel, hiszen ez az a testfelületünk, amely folyamatosan érintkezik a külvilággal, ami azt jelenti, hogy szinte mindig ki van téve a különböző típusú szennyező anyagok káros hatásainak is. Az arcunk a testfelületünknek az a része, amelyet a megfelelő benyomáskeltés miatt bizony rendszeresen, többféle kozmetikum felhasználásával igyekszünk szebbé tenni, ami azonban szintén árthat a bőrnek.
Szerencsére azonban van megoldás. Sokat tehetünk a bőrünk egészségének megőrzéséért, illetve a káros anyagok által okozott problémák csökkentéséért is.

Mi mindent tehetünk a bőrünk egészségéért a mindennapokban?
A bőrünk állapotát is jelentős mértékben befolyásolják a táplálkozási szokásaink. Fontos, hogy naponta minimum két liter kiváló minőségű vizet fogyasszunk el és az étkezésre is muszáj figyelnünk. Érdemes minden nap rostokban gazdag ételeket válasszunk. Részesítsük előnyben a friss gyümölcsöket és a zöldségeket is. Szükségünk van szánhidrátokra is, azonban fontos, hogy jó minőségű szénhidrátokat válasszunk. A lenmagban egyáltalán nem fogunk csalódni. Ezek a táplálékok bizony finomak, könnyen emészthetőek, ezért gyorsan kiürülnek a szervezetből és persze kevés méreganyagot tartalmaznak, így kíméletesen bánnak minden szervvel, illetve a testfelületünkkel is.
Vitalguru cikk tipp: IPL technológia

Persze a bőrünk egészségének és szépségének megőrzésében is nélkülözhetetlen szerepet kapnak a vitaminok. A bőr esetében rendkívül fontos szerepe van a d vitaminnak, azonban ebben az időszakban sajnos keveset süt a Nap, ezért gondoskodnunk kell a vitaminpótlásról is. 
A szennyező anyagok eltávolításakor gondolnunk kell a bőrünk tisztítására is. Fontos, hogy hetente egyszer alaposan dörzsöljük át a testfelületünket. Ezzel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése