2021. június 10., csütörtök

Ledek felhasználása a szépségiparban

Napjainkban a szépségiparban egyre több újdonságot fedezhetünk fel, ami nem csoda, hiszen a technológia rohamosan fejlődik. Mostanában gyakran találkozhatunk a led fény óriási erejével is, amelyet ma már nem csak, hogy a gyógyításban alkalmaznak, de a szépségiparban is előszeretettel vetnek be, így számos led bolt Budapest belvárosában ennek megfelelően alakítja kínálatát. A ledek különböző hullámhosszú fényei eltérő mélységben hatolnak be a bőr szöveteibe, és nagy számban indítanak el jótékony biológiai folyamatokat. A bőr fiatalításáért és gyógyulásáért is felelősek, így kellően regenerálják a hámsejteket.



A led fényterápia a kezdetekben...

A NASA volt az első, akik elkezdték a led fényterápia alkalmazását bevetni, a fő cél az volt, hogy az űrhajós küldetések során növénytermesztési kísérleteket hajtsanak végre. Ezt követően nem sokkal rájöttek arra is, hogy a fény hozzájárul a bőr gyógyulásához és ezáltal jócskán rövidebb idő alatt regenerálódik. A fénytechnológiának nem csak a szépségiparban van jelentős szerepe, hanem a fizikoterápiában is. A fényterápiát a daganatos betegek esetében is sokszor használják, ugyanis képes csökkenteni a sugárterápiával és kemoterápiával járó kellemetlen mellékhatásokat.

A vörös és az infravörös sugarak felelnek azért, hogy fokozzák a vérkeringést, így a szervezetünkben növekszik a kollagén és az elasztintermelés. A fény a bőr feszességén is javít, tehát az öregedés csekély mértékben mutatkozik csak meg. 

A napégés rengeteg kárt okozhat a bőr felületén, de a ledes fényterápia képes megnyugtatni az érintett területet. A fénykezelés csökkenti a bőr pirosságát, ráadásul mivel teljesen biztonságos a használata, ezért rendszeres jelleggel alkalmazható. 

A fényterápia hatására az enzimek aktívabbak lesznek, amelyeknek jelentős szerepe van a méregtelenítésben és semlegesítik a szervezetünket a káros anyagoktól, ennek köszönhetően pedig a védekezőképességünk is lényegesen jobbá válik. A ledes fényterápia hozzájárul a pigment foltok elhalványodásához és növeli a kollagén termelést.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése