2015. június 5., péntek

Párásítóval az allergia ellen

Általában fűtési idényben érezzük, hogy szükségünk van egy párásító készülékre. Nemcsak a távfűtéses lakásokban élők küzdenek ezzel a problémával, a száraz levegő sokunk életét megkeseríti.
Amennyiben párásító beszerzését tervezzük, érdemes szakember segítségét kérni, hogy az ideális páratartalmat a megfelelő készülékkel biztosíthassuk.
Párásító működés közben
Kisgyermekes családban a megfelelő párásító alkalmazása feltétlenül szükséges. Gondoljunk az egyre gyakoribb gyerekkori asztmára, vagy a kruppra. Sokat segíthet a fulladásos rohamok enyhítésében, illetve elkerülésében a párásító készülék alkalmazása.

A hideg párásító és szárazlevegő - jó kombináció

A hideg párásító – nedvesítő betéttel -, jó megoldás lehet ha a száraz levegő miatt köhögünk vagy gyakran kiszárad a nyálkahártyánk. Ilyenkor kevesebb oxigénhez jutunk, kevésbé leszünk ellenállóak a betegségekkel, fertőzésekkel szemben. A száraz, poros levegő az allergiás megbetegedések egyik oka lehet.
A meleg párásítók a hagyományos módszer a víz forralása alapján párásítanak, egyes típusok inhalálásra is alkalmasak. Kiszűrik a levegőből az allergéneket, így biztosítják a levegő ideális minőségét. Aromaterápia funkciójával sokat javíthatunk közérzetünkön is.
Két hete kaptam egy ilyen párásító készüléket, nagyságrendekkel jobban érzem magam azóta. Ez a fajta ráadásul egyben tisztítja is a levegőt.
Az ultrahangos párásítók energiahatékonyságuk miatt keresettek, a vizet porlasztva juttatják a szoba légterébe. Hideg- langyos és meleg párásítók is kaphatóak ebből a fajtából analóg és digitális változatban is.
Kombi készülékek alkalmasak a párásítás és a levegő tisztítására egyaránt, amennyiben akut egészségügyi problémák ezt szükségessé teszik.
A megfelelő páratartalom biztosítása ma már a komfortos élet része, életminőségünkön sokat javíthatunk egy megfelelő párásító készülék beszerzésével, akár betegség miatt, akár egészség megőrzési céllal szeretnénk használni azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése