2015. június 1., hétfő

Váltson elektromos cigarettára

Az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján a dohányzás évente 6 millió ember halálát okozza közvetve vagy közvetett módon. Nem csupán a felnőttek, de a fiatalok is egyre többen válnak a dohányzás rabjaivá. A statisztikai adatok szerint hazánk dobogós helyen áll az uniós országok közt a dohányzás okozta halálozás tekintetében. Mára már az is egyértelműen bizonyított, hogy a nemdohányzók által belélegzett dohányfüst is rendkívül veszélyes a szervezetre. Egyre nő azon passzív dohányosok száma is, akiket mások cigarettafüstje öl meg.

A dohányfüst alkotóelemei a vérárammal a szervezet legtávolabbi pontjaira eljutva fejtik ki negatív hatásukat. A cigarettában nem a nikotin a rákkeltő - tudtunkkal ilyen hatást még semmilyen vizsgálat nem mutatott ki -, hanem az égéstermékekben lévő egyéb összetevők, melyeknél már egyértelműen kimutatták azok rákkeltő mivoltukat.

A leszokás azonban nem reménytelen vállalkozás és akár tíz évvel is meghosszabbíthatja annak az életét, aki leteszi a cigarettát. Klinikai vizsgálatok még nem igazolták, hogy az elektromos cigarettával hatékonyan le lehet szokni a dohányzásról, viszont az a tény, hogy használata során a fent említett káros összetevők jó részét elkerüljük már egy fokkal jobb.

Továbbá a leszokásra ösztönző riasztó hír az is, hogy minden tíz doboz cigarettából mára egy biztosan illegális. A dohányzás rendkívül költséges szenvedély de az illegális és olcsó cigaretta könnyű elérhetősége növeli a fogyasztást és a dohányzással összefüggő halálesetek számát, hiszen ezen termékek ellenőrizetlenül kerülnek a felhasználók birtokába.

Egy biztos, ha időben abbahagyjuk a dohányzást, az általa okozott károsodások egy része még visszafordítható!

Ha valaki nem AKAR leszokni, az nem is fog. Az e-cigi csak egy lépés az egészségesebb dohányzás és a leszokás irányába, de nem oldja meg véglegesen a problémát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése