2016. január 25., hétfő

A pihentető alvás egyik alap pillére a matrac!

Biztosan előfordult már Önökkel is, hogy a reggeli kelésnél fáradtabbnak érezték magukat, mint azelőtt, hogy lefeküdtek volna aludni. Pedig az alvásnak fontos szerepe van az egészséges életben. Gondoljunk csak bele, életünk egyharmadát töltjük alvással, ilyenkor regenerálódik testünk, pihen agyunk, erőt merítünk a következő nap problémáinak leküzdéséhez. Azonban, ha az éjszaka folyamán nem képes szervezetünk a felfrissülésre, másnap ingerlékenyebbek, fáradtabbak, dekoncentráltak leszünk.  A fáradt reggeleknek több oka is lehet. Mi most az egyik legkézenfekvőbbet vesszük górcső alá, a matracot!

Esti pihenésünk alapja a fekhelyünk

pihentető alvás alapja a jó matrac
Pihentető alvásunk legfontosabb eleme az ágyunk, és azon belül is a matracunk. Lényeges dolog, hogy megtaláljuk a számunkra legkényelmesebb matracot, mely kellő alátámasztással rendelkezik, hogy gerincünkről levéve a súlyt, teljes mértékben ellazíthassuk testünket. Szerencsére ma már számos matrac típus közül választhatunk. A kemény fekvőfelületet biztosító kókuszmatractól a milliméter pontos testvonal követésű memóriahabos matracokig. Gyermekek számára külön, az ő igényüket kielégítő paraméterekkel rendelkező matracok is vannak Ezek leginkább a gerinc alátámasztását a légáteresztést és a természetes, antibakteriális anyagok alkalmazását helyezi előtérbe.

Meglévő matracunk javítása

Amennyiben már van egy jó minőségű matracunk, de a tulajdonságai nem megfelelőek számunkra, lehetőségünk van a matrac felületének feljavítására. Erre használhatók a felületjavító topperek. Fontos tudnunk, hogy topperekkel csak a jó felülettel rendelkező matracokat tudjuk puhítani, illetve keményíteni, azonban a már elhasználódott matracok javítására alkalmatlanok.

Amennyiben még nem rendelkezik jó minőségű matraccal, érdemes lehet beszerezni egyet, hogy az éjszakái pihenéssel teljenek, és ne forgolódással. Jó minőségű matracokat talál nagy választékban az alábbi matrac webáruházban, ahol a széles választékból mindenki megtalálja a számára megfelelő matracot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése