2016. április 1., péntek

Reuma és derékfájdalom a klíma miatt

Azokon a helyeken, ahol 1-nél több ember tartózkodik huzamosabb ideig zárt légkörben, lehetetlen beállítani a mindenki számára megfelelő levegő hőmérsékletet. Ennek nagyon egyszerű oka van. Minden embernek más a hőérzete, és ezért az ideális hőmérséklet igény is egyedi. Ilyenkor fordul elő az a helyzet, hogy valaki mindig fázik, másnak pedig mindig melege van. Éppen ezért ne is próbáljunk mindenkinek a kedvére tenni, ha megfelelő hőmérsékletet szeretnénk biztosítani.
klíma miatt kialakult reuma

Azonban ha ilyen helyzet alakul ki, mindenféleképpen ügyeljünk arra, hogy a klíma miatt ne essen senkinek se baja. Akik közvetlenül a klíma alatt dolgoznak, rengeteg negatív hatásnak vannak ilyenkor kitéve, vegyük például a szemszárazságot, esetleg a náthát, a legrosszabb esetben pedig ott van a szűnni nem akaró hát, nyak és derékfájás. Ezek az elhúzódó fájdalmak hosszú időre megkeseríthetik napjainkat, és mindezt azért, mert a klímától távolabb elhelyezkedő kollégánknak melege volt, és tekintet nélkül másokra, csökkentette a klíma kijövő hőmérsékletét.
A légkondicionálóból kiáramló hideg levegő könnyedén arcüreggyulladást, valamint mellhártyagyulladást okozhat. Azonban a leginkább előforduló klímabetegség az ízületi bántalom. Éppen ezért nagyon körültekintően kell beállítani a klíma berendezést a megfelelő hőmérsékletre, hogy ez ne így legyen.

Egyre több fiatal lesz reumás

Megfigyelhető, hogy a fiatalok között is egyre többen járnak a reumatológiára ízületi fájdalmakkal, a klíma miatt ugyanis a nyári, folyamatos és intenzív hideg levegő éri a szervezetet, ami kiválthatja reumát is.

Hogyan alakul ki a reuma?

A hideg hatására testünkben az erek összehúzódnak, emiatt a keringésünk nem működik megfelelően, szöveteink pedig nem jutnak megfelelő oxigénhez. A rossz hír az, hogy a már kialakult reuma nem gyógyítható, maximum a tünetei enyhíthetőek. Ezekre általában fájdalomcsillapítókat ajánlanak, azonban súlyosabb eseteknél már szteroidokat is alkalmazhatnak.

Ezért kiemelten fontos, hogy a kinti hőmérséklethez képest csupán öt fokkal teremtsünk hűvösebb légkört abban a helységben, ahol huzamosabb ideig tartózkodunk, valamint ügyeljünk a klímaberendezés tisztítására, ugyanis a reumás betegségek mellett, a könnyen elkaphatunk mást is, például a tisztítás hiánya miatt felgyülemlett pollenek hatására!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése