2017. június 14., szerda

Latte Art – Művészi kivitelezésű kávék

A kávézás könnyedén beépül a napi rutinunkba. Nem is csoda, hiszen számtalan ízben és mennyiségben elkészíthető, így mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő kávét, vagy éppenséggel kávés italt. Megoszlanak a vélemények a kávé egészségre gyakorolt hatásáról, de sokan nem tudnánk meglenni nélküle, ráadásul egy igazán művészi szinten elkészített kávé gyönyörködtet, és jó kedvre derít szinte bárkit.

Néha azonban nem árt a rutinszerű kávézást is megtörni egy-egy különleges kávéval. A különleges alatt ne csak az egzotikus kávébabból, vagy más összetevőkből, illetve az egyedi pörköléssel készült kávékat értsük. Van, amikor a kávé megjelenése, önmagában egy különleges dolog, amely már az ízlelés előtt elvarázsol minket.

Latte Art

Ne csak ízlelj, láss is!

Képzeljük el magunkat egy verőfényes reggelen, ahogyan egy igazán hangulatos kávézó teraszáról figyeljük a reggeli forgatagot. A munkába igyekvő embereket, és azokat, akik szabadidejüket töltik az utcán, mondjuk kutyát sétáltatnak, vagy futnak. Kezünkben egy csésze espresso, melyet egy barista képzett kezei alkottak mesterművé. Igen, a kávét még meg sem ízleltem, de kezemben tartott kávékülönlegesség már magával is ragad. A kávé tetején kialakított forma és a frissen őrölt kávé illata teljesen elvarázsol.

Ez az az érzés, melyet néha érdemes átélnünk. Szakítsunk egy kis időt, és a rohanó mindennapokat törjük meg kicsit, üljünk le pár percre egy igazán ínycsiklandó kávé mellé és éljünk a jelennek.
A különleges megjelenésű, művészi kávékat, melyek tetején számtalan formát találunk a Latte Art-nak köszönhetjük. A habbal való művészkedés számos barista, vagyis kávépincér képzésen kitanulható. A képzett baristák egyedi mintázatokkal teszik kávéikat még felemelőbbé. Egy megszokott kávés törzshelyen könnyedén megtudhatjuk, hogy barista csere történt, mivel két egyedi mintázatot nemigen találni.

Aki saját maga szeretne ilyen különleges mintával ellátott kávét készíteni, számos barista tanfolyamon, vagy képzésen eltanulhatja a Latte Art alapjait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése