2017. december 13., szerda

Egészséges táplálkozás Karácsonykor!


Hamarosan ide érkezik a Karácsony, amikor is rengeteg, változatos programot szervezünk. A szeretteink meglátogatása, az ajándékozás, az együtt eltöltött meghitt pillanatok fontos része az ünnepi étkezés is. Ilyenkor a legtöbb család, úgy gondolom, hogy ti is több fogásos finomabbnál- finomabb ételeket készít, sült pulyka, töltött káposzta, halészlé, mákos guba, diós bejgli, hogy csak néhányat említsek. De a gyümölcsök, és a desszertek is ott sorakoznak a gyönyörűen feldíszített Karácsonyfa alatt. Ilyenkor mindenki, biztosan te is jóval többet eszel, mint hétköznapokon és talán elgondolkozol azon, hogy hogyan is lehetne a kellemetlen következményeket elkerülni? Ha igen, akkor feltétlenül olvasd végig ezt a cikket, mert sok hasznos információt szerezhetsz belőle.




Hogyan is étkezz Karácsonykor?

Szóval a választék óriási és biztos vagyok benne, hogy még meglepetésben is részed lesz, mert valaki biztosan fog valami új sütivel kedveskedni neked, tehát próbálj meg valamiféle tervet készíteni. Mindenképpen próbáld meg az alapvető táplálkozásra vonatkozó szabályokat betartani. Vagyis reggelizz, ebédelj és vacsorázz, meghatározott időben, és iktass be egy tízórait és egy uzsonnát is. Így biztosan megkóstolhatsz minden ünnepi finomságot is.

Nézzük akkor, mikor mit is egyél?

Reggel nagy szükséged van a szénhidrátra és a cukorra is, szóval a legjobb ha most eszel egy-két mézes kalácsot is. De persze a fonott kaláccsal is kiválóan indulhat a nap. Az ünnepi hangulatot megalapozhatod egy kávéval és egy kis édességgel. Jól fog esni a szaloncukor is.

A tápláló reggeli után néhány órával nassolj egy kisit. Fogyassz el egy süteményt, vagy egyél egy narancsot. Ezután pedig gondolj a késői ebédre is. Ebédre egyél főtt ételt. Ki ne hagyd a töltött káposztát és a sült pulykát, de próbálj gyerek adagot választani, így mindkettőből juthat és még marad hely a gyomrodban egy kis desszertnek is. Vigyázz, azonban nehogy a tejszín és a déli gyümölcsök kárt okozzanak az emésztésedben.

Az uzsonnát fogyaszd el a Karácsonyfa alatt. Egyél amit megkívánsz.
A vacsorád pedig legyen hal és egy kis saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése