2017. december 5., kedd

Hogyan őrizd meg a fogaid egészségét?

A fogainkat naponta ápoljuk. A szájhigiénia fontos része az életünknek, hiszen célja a fogaink tisztán tartása, épségének megőrzése és a kellemes lehelet kialakítása is. A fogápolási szokásokhoz hozzá tartozik még a rendszeres fog szakorvosi szűrővizsgálat is. Érdemes évente legalább két alkalommal felkeresni az orvosunkat és ellenőriztetni a fogaink egészségi állapotát. Hiszen az alapos gondoskodás ellenére is kialakulhatnak olyan elváltozások amelyeket kezeltetni kell.

Milyen elváltozások szoktak a leggyakrabban előfordulni?

Könnyen észrevehető lehet, hiszen sokszor szemmel látható elváltozást okozhat a fogak elszíneződése. Ha dohányzol, vagy naponta több alkalommal fogyasztasz valamilyen kávé ital féleséget, akkor a korábban ragyogóan fehér fogaidon egészen jól látható nyomot hagynak. De ez a kellemetlen látvány könnyen orvosolható. Ma ugyanis már vannak olyan fogfehérítő eljárások, amelyekkel akár több árnyalattal is világosabbak lehetnek a fogaid. Ezen kívül választhatsz olyan fogkrémet is, amely segítségével akár hosszú időn keresztül meg is őrizheted a fogaid fehérségét.


A másik gyakran előforduló egészségi probléma a fogkő. Ezt az elváltozást szabad szemmel nagyon ritkán láthatjuk. Bizony a fogíny belső részénél és az őrlő fogak körül is kialakulhat. Érdemes eltávolíttatni, hiszen ha hosszabb ideig fenn áll, akkor további fogínybetegségek kialakulásához is vezethet. Szerencsére azonban a fogkő eltávolítása gyors és fájdalom mentes beavatkozások közé tartozik. Így rövid idő alatt vissza kaphatod a fogaid szépségét és épségét is.

Sajnos azonban az alapos gondoskodás ellenére is kialakulhatnak
olyan súlyos betegségek, mint a fogszuvasodás, sőt legrosszabb esetben el is veszíthetjük a fogainkat. A fogszuvasodás számos speciális töméssel orvosolható, míg a fogak elvesztése megoldható implantátumokkal, vagy műfogsorral is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése