2018. június 12., kedd

Az orvosi aloe vera


Aloe vera tartalmú készítményeket egyre többen használunk. Érthető hiszen az aloe vera megtalálható rengeteg termékben. Italok, fogkrémek, rúzsok, testápolók sőt még parfümök is tartalmazhatnak aloe verát. Ennek egyik oka az, hogy az Aloe Vera Barbadensis Miller egy olyan gyógynövény, amely az emberi szervezetre számos jótékony élettani hatást fejt ki. Ebben a bejegyzésben néhány ilyen hatásról írunk.



Az aloe vera általános immunerősítő szerek közé tartozik. Vitaminokban, ásványi anyagokban rendkívül gazdag, kiváló antioxidáns. Ezért ősszel és kora tavasszal ajánlom a gél rendszeres fogyasztását. Ebben az időszakban sajnos könnyebben megfázhatunk, ami nagyon sok kellemetlen tünetet okozhat, és legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy otthon kell maradnunk.

Az aloe verát a rendkívül erős gyulladáscsökkentő hatása miatt is ajánljuk. A testfelületen keletkező irritáló, maró hatást kiváltó külső elváltozások kezelésében kiváló eredményeket érhetünk el vele. Ezért érdemes aloe vara tartalmú napozószereket használnunk. A bőrfelület kezelésénél meg kell említenünk az aloe vera harmonizáló hatásait is. Ez rendkívül hasznos lehet a bőr ph értékénél is.

Az aloe vera a belső szerveink működésében is kellemes változásokat okozhat. Mondhatjuk azt is, hogy a modern életvezetésből adódó problémák: például a kevés mozgás, a stressz és a savtúltengés kezelésében is segít az aloe vera. A lúgosító hatása miatt helyre állíthatja a szervezet sav-bázis egyensúlyát is. Mérsékelheti a rendkívül erős fáradtságérzetet is.
Meg kell említünk még az aloe vera emésztésre gyakorolt jótékony élettani hatásait is. Az egészségtelen táplálkozási szokások káros következményeit is enyhítheti az aloe vera. Serkenti az emésztést is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése