2019. június 11., kedd

Mivel foglalkozik a proktológia?

Az egészségi állapotunk megőrzéséért folyamatosan tenni kel. A modern ember mindennapjaihoz hozzá tartozik az egészségügyi problémák megelőzése. Meghatározott étrenddel, mozgással, valamint különböző relaxációs gyakorlatokkal tehetünk a betegségek elkerülése érdekében. Vannak olyan vizsgálatok is, amelyekkel meghatározott képet kaphatunk a testünk aktuális állapotáról. Sajnos az alapos és precíz gondoskodás ellenére is kialakulhatnak olyan elváltozások a szervezetünkben, amelyeket kezelni kell. Több problémát orvosolnak proktológiai magánrendelésen.

A proktológiai szakrendelésen számos betegség felderíthető.


Milyen esetekben ajánlott poktológiai magánrendelésre jelentkezni?


A proktológia a sebészetnek az a szakterülete, amely a végbél és környéke, valamint a béltraktus alsó szakaszának elváltozásaival foglalkozik. Leggyakrabban az aranyeret, a polipot, illetve a végbél területen keletkező gyulladásos betegségeket és daganatos elváltozásokat kezeli.

Mi történik a proktológiai magánrendelésen?


A szakorvos a panaszok felmérése és a korábban elkészült leletek tanulmányozása után elvégzi a szükséges vizsgálatokat. A végbelet érintő vizsgálatokat legtöbbször kézzel hajtják végre. De ritkább esetekben használják a végbéltükrözést is. Ezek a vizsgálatok kellemetlenek, viszont egy nyugodt relaxált állapotban zökkenőmentesen és viszonylag rövid idő alatt elvégezhetőek.

Mit tegyünk a proktológiai szakvizsgálatok előtt?


Mielőtt felkeresnénk a magánrendelőt érdemes néhány kérdésre felkészülni. A kérdések egy része a széklettel kapcsolatos. Milyen gyakori, véres- e, illetve keletkezik- e valamilyen elváltozás a székeléskor? Vannak-e valamilyen egyéb kellemetlen tünetek? Ezen kívül célszerű felkészülni az egyéb betegségekre, gyógyszerérzékenységre vonatkozó kérdésekből. Nem szabad megfeledkezni a táplálkozási szokásokról sem, hiszen jelentősen befolyásolják az egyes betegségek kialakulását is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése