2019. augusztus 5., hétfő

Miért fogyasszunk joghurtot?

A tejtermékek is rendkívül fontos tápanyagokat tartalmaznak, amire szervezetünknek szüksége van. Kutatások bebizonyították, hogy a natúr joghurt rendszeres fogyasztása jótékony hatással van egészségünkre. Wisconsinban nőkön tesztelték, hogy miben változik az emésztésük a joghurt fogyasztás hatására, és megállapították, hogy a vizsgált alanyok lényegesen gyorsabban, könnyebben emésztették meg az táplálékot, annak ellenére, hogy nehéz ételeket fogyasztottak. A joghurt kedvezően hat a bélflórára, erősebbé teszi az immunrendszert, ezáltal még a hangulatunk is sokkal jobb lesz.



A joghurt jótékony hatásaihoz tartozik az is, hogy védelmezi testünk motorját, a szívünket, így kevesebb eséllyel leszünk szívbetegek. Az érrendszeri betegségek kockázata is csökken, ha minden főétkezés előtt megeszünk egy pohárral. A szakemberek a magas vérnyomással küzdő betegeknek is javasolják a joghurt rendszeres fogyasztását.

Milyen hatása van a joghurtnak a fogyókúrára?

Dr. Adam Cunliffe Londonban élő kutató úgy fogalmazott, hogy a tejtermékek közül a joghurt manapság szuperélelmiszernek számít. Az a megállapítás, hogy a fogyókúra mellett nem tanácsos joghurtot fogyasztani, nem bizonyított, sőt inkább az ellenkezője igaz, mivel a jó emésztés miatt felgyorsul az anyagcsere, ami pedig a fogyást elősegíti. Yorkban ez egy kutatás alkalmával be is bizonyosodott, miszerint a vizsgált alanyokon testzsírcsökkenést állapítottak meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése