2019. július 22., hétfő

Milyen macska fekhelynek örülnének kedvenceink a legjobban?

A macskák bárhol el tudnak heverészni, legyen az akár a tv teteje, a polc, a radiátor és még sorolhatnánk. Ám, ha van egy kényelmes fekhelyük inkább azt fogják preferálni, amikor relaxálni szeretnének. Mielőtt kiválasztanánk számukra a tökéletes példányt, gondoljunk végig néhány szempontot, amit nem árt figyelembe vennünk, ha a legjobbat szeretnénk négylábú pajtásainknak.

A macskák rengeteg -féle pozícióban képesek aludni: összegömbölyödve, kinyújtózva, oldalra dőlve, hátukon feküdve, lábukat maguk alá húzva. Tehát legalább akkora méretűt válasszunk, ahol ezekben a testhelyzetekben is gond nélkül, remekül elférnek. Másik lényeges dolog a kényelem, mivel a cicák alvásigénye megközelítőleg napi 16-20 óra között mozog, ezért a macska fekhelynek komfortosnak kell lennie.

A macska fekhelynek kényelmesnek kell lennie.

Miből lehet megállapítani, ha nem jó a fekhely?


Amennyiben észrevesszük, hogy kedvencünk nem igazán használja ágyát, sőt egyenesen kerüli, ébredés után kedvetlennek, fáradtnak, szomorúnak tűnik, valószínűleg nem megfelelőt választottunk.

A macskák rendkívül szeretnek bujkálni, ezért az odúszerű fekhellyel nem igazán tudunk mellényúlni. Egy pihe-puha párnával a belsejében minden bizonnyal imádni fogják, sőt ez azért is jó mert nagyon szeretik a meleg helyeket, kibélelve pedig kellemesebb lesz a kuckóban a hőmérséklet.
Választhatunk magaslati pihenőhelyet, vagy olyat, ami magasra szerelhető, hiszen szeretik fentről szemlélni a világot.

A hideg idő beköszöntével teljesen másképp kell törődnünk a fekhellyel. A bélést vastagabb típusúra szükséges lecserélnünk, ha pedig a földön van a macska fekhely, tegyük egy picit magasabbra, hogy ne menjen annyira a hideg kis kedvencünkre. Ezzel csökkentjük annak az esélyét, hogy meg-, illetve felfázzon. Manapság már ablakra szerelhető fekhelyet is lehet kapni, ha esetleg ott nézelődik a legtöbbet.

Ügyeljünk arra, hogy a macska fekhelyet kültéren széltől védett, csapadékbiztos helyre tegyük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése