2019. október 14., hétfő

Milyen hatásai vannak a tepidáriumnak és a sókabinnak?

A tepidárium, más néven langyos melegedő, egy olyan helyiség, ahol szinte minden kisebb kövekkel van kirakva, a falak és az itt található pihenőszékek is. Az egész területet az átlagos testhőmérsékletnél egy kicsivel magasabbra felfűtik, ez nagyjából 37-39 fokot jelent, melegítik a falakat, ülőfelületeket és a padlót egyaránt. Ez azért van, mert az itt található kőpadok kellemes melegséget sugároznak, miközben az ember kényelmesen pihenget rajtuk. Már a római korban is létesítettek hasonlókat, napjainkban pedig szintén felkapottak lettek és rengeteg szállodában találkozhatunk tepidáriummal.

A tepidárium kiváló azoknak, akik nem bírják a szauna hőmérsékletét.


Fantasztikus választás azoknak, akik nem szeretik vagy nem bírják a szaunát és a gőzfürdőt, ugyanis a tepidárium nem vált ki fokozott verejtékezést, de a vérkeringést mégis javítja, továbbá oldja a feszültséget, megnyugtatja az embert. Azok is előszeretettel ücsörögnek a tepidáriumban, akik imádnak szaunázni, hiszen kiváló felvezetés, illetve levezetés gyanánt. A szakemberek minimum fél órát javasolnak az itt eltöltött időre.

A tepidárium után jöhet a sókabin!


Környezetünkben és a levegőben rengeteg olyan anyag van, ami rossz hatással van egészségünkre, fizikai és lelki állapotunkra, de még a kedvünket és a hangulatunkat is negatívan befolyásolja. A sóterápia nem szól másról, mint arról, hogy a levegőben nagy mennyiségű só párolog, ami rendkívül jót tesz szervezetünk számára. Nem csak stresszoldó hatással bír, elősegíti a légúti betegségek gyógyulását, megkönnyíti a légzést, a bőr és ízületi betegségekben szenvedők tüneteit is enyhíti. A sókabin sója teljesen más, mint az a só, amit a főzéshez használunk, még összetételükben sem hasonlítanak.

A sókabin falait himalájai sóbányából hozott kövek és téglák díszítik, feladatuk a kristálysó oldat párologtatása. A sókamra teljesen por mentes, antibakteriális helyiség, ahol megnyugszik a lélek, a test feltöltődik, ezáltal a szervezet egy alapos méregtelenítésen esik át. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt érdemes bizonyos időnként ellátogatniuk egy sókabinba, vagy sóbarlangba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése