2020. január 6., hétfő

Az avokádó nem csak finom, hanem egészséges is!

Az avokádó önmagában is rendkívül finom, de salátákhoz kiváló alapanyag. Ezen kívül krémet is készíthetünk belőle, ami fantasztikus pirítósra kenve. Nem csak az ízéért szeretjük, hanem az egészségünkre gyakorolt hatásai miatt is.



Honnan származik az avokádó?


A 16. században Spanyol hódítók hozták be Mexikóból, tehát egy olyan gyümölcs, ami trópusi fákon terem. Alakját tekintve leginkább a körtére hasonlít, színe zöldes. A magja se megy kárba, hiszen olajat nyernek ki belőle.

Pontosan milyen hatást is gyakorol az egészségünkre nézve?


Vitaminokban rendkívül gazdag, A,B,C és E vitamint is tartalmaz, továbbá kálium, foszfor, vas, nátrium, kalcium és magnézium is megtalálható benne. Nagyszerű hatással van a szív és érrendszeri problémákra. Magas olajtartalmának köszönhetően gyengéden ápolja a kiszáradt bőrt, ezért az érzékeny bőrtípusúaknak kifejezetten ajánlott, illetve az ekcéma kellemetlen tüneteit is megszünteti. A reumatikus fájdalmak enyhítésére pedig fogyasszuk a magjából előállított gyógyszirupot.

Ha kemény az avokádó az azt jelenti, hogy még éretlen, viszont két-három nap alatt szobahőmérsékleten tárolva megérik. Nem javasolt hűtőszekrénybe rakni. Főleg nyersen fogyasztják, villával összetörve egy kis tejföllel, fokhagymával, sóval, borssal és egy kis citromlével megízesítve nagyszerű pirítós feltét. Tonhallal is összekeverhetjük, de salátákhoz is szuper alapanyag. Garantált, hogy még a gyerkőcök is imádni fogják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése