2020. március 2., hétfő

Tippek a sikeres életmódváltáshoz!

Itt a tavasz és a ragyogó napsütés talán neked is meghozta a kedvedet a mozgáshoz és elgondolkodtál azon is hogy hogyan tudnál egészségesebben élni. Ebben a cikkünkben arról írunk, hogy miként kezdj hozzá az életmódváltáshoz.

Az életmódváltáshoz hozzá tartozik az egészséges táplálkozás.


Nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogj. Ha elégedett vagy a testsúlyoddal, akkor elég ha hetente kétszer tartasz egy hosszabb, legalább egy órás edzést. Amennyiben úgy érzed, hogy van egy kis súlyfelesleged, akkor hetente háromszor edz. A legjobb ha fitnesz terembe mész, itt ugyanis zsírégető és izomerősítő programokon is részt vehetsz. Indulás előtt azonban érdemes felkészülnöd néhány dologra. Először is gondoskodj a megfelelő öltözékről. Biztosan szükséged lesz kényelmes pólóra és nadrágra. Ezen kívül stabil tartást garantáló cipőt is be kell szerezned, hölgyeknek pedig okvetlen szükséges a sportmelltartó.

Ha teheted vásárolj üzletben és próbáld fel az összes ruhát és egy kicsit mozogj is a fülkében. Fontos, hogy a megfelelő méretet válaszd, hiszen a szűk ruha megakadályozza a szabad mozgást. A komfortosság mellett gondolj a megjelenésedre is. A lényeg az, hogy az edzés ideje alatt, jól érezd magad. A hangulatodat pedig az edzésen is erősen befolyásolja az outfited.

Szóval milyen színű ruhákban szeretnél edzeni? 


Gondolj a mintákra és vedd komolyan ezt a szempontot is, hiszen ha szép és egymáshoz illő ruhákat és cipőt választasz, akkor jóval nagyobb örömmel fogsz elindulni a fitnesz terembe.

Most, hogy már beszerezted a ruhákat, keress egy személyi edzőt. Mindenképpen szükséged van rá, ha először mész fitnesz terembe. De akkor is jól jön a segítség, ha hosszabb időt hagytál ki és nem is tudod eldönteni, hogy milyen edzéssel kezd újra a sportot. Egy alapos állapotfelmérés után egyéni tervet készíthet neked az edződ. Választhatsz számos fitnesz gép közül, de az is lehet, hogy csoportos órát javasol számodra.

Az egészséges életmódhoz a mozgás mellett hozzá tartozik a megfelelő táplálkozás is. Kerüld a finomított cukrokat, a zsírt és a szénhidrátot tartalmazó ételeket és fogyassz vitaminokat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése