2021. február 17., szerda

Fotózás a természetben

 A profi fotók elkészítése nem egyszerű, nem véletlen, hogy ma már ez egy külön szakma, amelynek a kitanulására tanfolyamokat is el lehet végezni. A telefonunkkal, egyszerűbb fényképezőgépekkel elkészített képek teljesen különböznek a profi fotósok által megörökített darabokkal szemben, akik beltéren és kültéren is egyaránt fotóznak és minden apró részletre odafigyelnek. A fotózások során rengeteg szempontot figyelembe kell venniük és ezekre figyelnek is a tökéletes végeredmény érdekében.



A fotósok között is vannak külön olyan szakemberek, akik kifejezetten a természet fotózására összpontosítanak, ők azok, akik nagyon ügyelnek a természet megóvására és környezetük rendben tartására, tehát soha nem rongálnak.

Teljesen más beállításokat szükséges elvégezniük a hajnali erdőben történő fotózások során, mint amikor nappal végzik el munkájukat, esetleg rovarokat vagy állatokat fotóznak. 

Íme néhány apró tanács a kezdő fotósoknak!

Először is ejtsünk néhány szót a fényképezőgépről, egy kis felbontású, háromszoros optikai zoommal bíró fényképezőgéppel nem célszerű útnak indulni, tehát érdemes tényleg olyan felszerelést biztosítani magunknak, amelyekkel minőségi és részletekbe menő képeket lehet csinálni.

A gépet töltsük fel mielőtt kimennénk, főleg télen, amikor fele annyi idő után lemerül, sőt vigyünk tartalék akkumulátort is. Nyáron, amikor minden úszik a napsütésben válasszuk a legalacsonyabb ISO beállítást, ez azért meghatározó, hogy a képzajt minél jobban csökkentsük. Ez a beállítás azonban a vadonban élő állatok fotózására nem ajánlott. Borús időben a fény hiányában, meglehetpsen nehéz profi képeket lőni. 

Tájfotóknál az objektívet rekeszeljük le, hiszen nagyobb mélységélességre lesz szükségünk, az érzékenységet pedig emeljük a még használható szintig a jobb fényviszonyok miatt. 

Fotós kellékek természetfotózáshoz számtalan helyen beszerezhetőek, akár webáruházból is rendelhetünk minőségi felszereléseket, amelyek segítségével tökéletes képeket csinálhatunk a természetről és az élővilágról, ami rengeteg érdekességet tartogat számunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése