2019. február 11., hétfő

Milyen folyadékokat fogyasszunk télen?


A szervezetünknek az egészséges működéshez szüksége van naponta legalább 2 liter folyadékra. Azonban a téli hideg hónapokban kevésbé kívánjuk az italokat, és ritkábban vagyunk szomjasak, mint nyáron. Emiatt könnyen előfordulhat, hogy ebben az időszakban elfelejtünk inni. Ez a rossz szokásunk komoly egészségi következményekkel járhat; a bőr kiszáradásához, illetve fejfájáshoz vezethet.
Amennyiben önnek is gondot okoz a folyadékpótlás, olvassa tovább a bejegyzést, egyszerű és hasznos ötleteket meríthet belőle.




Miből igyon minden nap?

Ásványvizet célszerű minden nap fogyasztania. Kalóriamentes, emellett tartalmazza a szervezet számára szükséges nyomelemeket, vitaminokat. Meg kell említeni az enyhe emésztést serkentő hatását. Ezekben a hetekben 100%-os gyümölcs- és zöldségleveket szintén érdemes a táplálkozási szokásaiba beillesztenie.
A hideg napokon jól esnek a meleg italok. Gyümölcs- illetve gyógynövényteák, valamint kevés mennyiségű kávé fogyasztása ajánlott.
Vendégek fogadásához tökéletes választás lehet egy finom forralt bor vagy puncs.
Mely ételek segíthetnek a folyadékpótlásban?
Szerencsére ezekben a hónapokban rengeteg gyümölcsöt és zöldséget vásárolhatunk. A citrusfélék víztartalma rendkívül magas, ezért ajánlott naponta zamatos mandarint, vagy narancsot ennünk. Magyarországon termő zöldségekből- sárgarépából, krumpliból, zellerből célszerű leveseket, vagy főzelékeket készítenünk. A húst és köretet tartalmazó főételek kiegészíthetők savanyúsággal.

Mikor fogyasszon folyadékot?

Fontos, hogy étkezéskor mindig igyon. Napközben sem szabad megfeledkeznie a szervezete vízháztartásáról. Amennyiben ez gyakran előfordul, célszerű saját magát emlékeztetnie. Ebben sokat segíthetnek az okostelefonok, de érdemes a táskájába, vagy az autója ülésére, fél literes üvegbe ásványvizet tennie. Ilyenkor a flakont gyakran láthatja, így előbb- utóbb biztosan elfogyasztja a vizet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése