2022. június 29., szerda

Mit ttehetünk a ráncok ellen?

 Ahogy haladunk előre a korral, idővel megjelennek a ráncok is, amelyeket ma már számos módon kezelhetünk. A kozmetikumok gyártói ma már számos készítményt piacra dobtak és évről-évre egyre jobbakat alkotnak, melyek többsége hatékonyságot mutat a ráncok ellen. Rendszeresen alkalmazhatunk tehát ráncttalanító krémeket, de készíthetünk házi pakolásokat is, ezek is sokszor ideálisnak bizonyulnak. A harmincas éveiben járó egyéneknél jelentkezik először, hogy a bőr veszít valamennyitt a rugalmasságából. Ennek okai között szerepel az is, hogy a szervezetünkben csökken a kollagén és elasztin szint, ezáltal romlik a bőr vízmegkötő képessége. Lényegében ennek eredményeképpen jelentkezik az, hogy a bőrünk látványosan megereszt. Először a mimikai ráncok jelennek meg, ezeket maszkokkal könnyedén orvosolhatjuk.



Mit tehetünk még?

A hámlasztás és az otthoni bőrradírozás is meghozhatja az eredményt, de létezik kémiai hámlasztás is, eztt jellemzően orvos végzi. A kémiai hámlasztás során a hatóanyag bekerül a bőr legbelsőbb rétegeibe, ahol a mélyen fekvő ráncokat is megszüntetti. A szakemberek a 40 év felettieknek leginkább komplex arcfiatalító kezeléseket javasolnak, amelyek fokozzák a kollagén termelést, javítják a rugalmasságot, ráadásul még a pigmentfoltokat is megszüntetik.

Ma már elérhetőek lézeres technikák is, amelyekkel szintén sikereket lehet elérni, mindezt viszonylag rövid idő alatt és látványosan. A kozmetikusok dermabráziót is végezhettnek, ilyenkor olyan hengerrel hatolnak a bőr mély rétegeibe, amely apró tűket tartalmaz. Arcápoló olajok is vásárolhatóak a ráncok ellen, de arra figyeljünk, hogy minőségi és megbízható márkát válasszunk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése