2015. május 26., kedd

Miért érdemes digitális panoráma röntgen képet készíttetni fogorvosi vizsgálat előtt?

A fogorvosnál töltött időt nem a legkellemesebbek között tartjuk számon. Bármilyen alaposak vagyunk a szájápolás és fogvédelem területén, a rendszeres ellenőrzések alkalmával is kiderülhet, hogy valamilyen problémán segíteni kell. Súlyosabb esetben pedig villámcsapásként ér a fogfájás és azonnali beavatkozás szükséges.

Az orvosnál való tartózkodásunk, - ha már elkerülhetetlenné vált – legyen hatékony, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk a fájdalomtól és újra egészségesek legyenek fogaink.

Egy beavatkozás előtt a fogorvos általában digitális panoráma röntgent javasol, vagy erre ad beutalót.

Miért fontos ez?

A tökéletes diagnózis segíti az orvost a legjobb kezelés kiválasztásában. A digitális panoráma röntgen sokkal részletesebb képet állít elő, mint a régi analóg technológiával készültek. Amellett, hogy ez sem fájdalmas, a korszerű technológia a fogorvosnak is árnyaltabb képet ad állapotunkról, megkönnyítve ezzel döntését a beavatkozás, terápia módjáról.

Nagyon jó hír, hogy a digitális panoráma röntgen alkalmazása esetén a testünket érő sugárterhelés is az átlagos szintnek mindössze a töredéke.

A betegség prognózisa és a terápia követése is hatékonyabbá válik. E-mailben kapja meg a kezelő orvos a felvételt, így az azonnal rendelkezésére áll, az ellátás megkezdését nem hátráltatja a leletre várakozás ideje. Amennyiben későbbi felhasználás várható, cd-re írják ki a digitális panoráma röntgen-felvételt. Ezek tárolása is könnyebben megoldható, mint a hagyományos filmelőhívásos technológia alkalmazásánál, így a veszélyes hulladék által okozott környezetterhelés is csökken.

A modern gépek nemcsak digitális panoráma röntgen-felvétel készítésére alkalmasak, több más képalkotási funkcióval is rendelkeznek, melyeket az orvos javaslatának megfelelően végeznek el a rendelőintézetekben.

Készülhet a digitális panoráma röntgen kórházi ellátás keretei között, vagy magánrendelésen, mindenképpen olyan segítséget nyújt kezelőorvosunknak, mellyel gyógyulásunk módját hatékonyabbá, idejét rövidebbé teszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése