2017. február 28., kedd

Idén nem leszek beteg a klímaszezonban

Előfordult már veled, hogy ugyan a kinti hőmérséklet az egekben járt, te pedig egy százas csomag zsebkendő társaságában az agyadhoz láncolva töltötted el az amúgy nyaraláshoz illő idődet?

Nyáron az emberi szervezet mindent megtesz, hogy a környezet magas hőmérsékletéhez igazodjon és ezt elég hatékonyan tudja tenni. Azonban a hirtelen bekövetkező hőmérséklet ingadozásokat nem tudja feltétlenül lekövetni és kifejezetten rosszul viseli, ha nagy melegből hirtelen egy jóval hidegebb helyiségbe kerül. Ha szerencsénk van, akkor ez hidegebb környezet egy varázslatos tenger hűsítő vize, vagy egy gyönyörű borvidék autentikus borospincéje, ha kevésbé szerencsés helyzetben vagyunk, akkor a munkahelyi iroda légkondicionálója képez sok Celsius fokos különbséget.

A rossz hír, hogy mindkét esetben előfordulhat, hogy megfázunk. Sőt, hogy ha a klíma nem volt rendesen kitisztítva, a meghűlés mellé még esélyünk van még más fertőzést is összeszedni, hiszen a beltéri egységben számos kórokozó meg tudni telepedni, amik aztán a használat során a légkörbe, majd a szervezetünkbe jutnak.

Tippek a 2017-es nyárra

1. Kerüljük a nagy különbségeket a kinti és a benti hőmérséklet között. Már csak azért is, mert ezzel pénzt is spórolhatunk.

2. Gondoskodjunk a légkondi tisztán tartásáról.

3. Változatos, egészséges étrenddel és testmozgással tartsuk karban a szervezetünket, immunrendszerünket, hogy növeljük az ellenálló képességét és minimalizáljuk a megbetegedés esélyét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése