2017. március 17., péntek

Futópaddal biztosíthatod a szükséges testmozgást számodra

futópaddal rendszeresen biztosíthatjuk a futást
A mozgás sokaknak örömet okoz, ezért rendszeresen akár minden nap szentelünk legalább egy fél órát az edzésekre. Ezért nem is kell elmenni konditerembe, hiszen mozoghatunk otthon vagy a legközelebb található parkban is. Könnyű helyzetben vagyunk kora tavasztól késő őszig terjedő időszakban, ilyenkor sokszor kellemes időben a friss levegőn kocoghatunk, futhatunk. De mi a helyzet, az esős időben és télen, amikor csúszik az út? Mit tegyünk ilyenkor, ha nem akarunk lemondani a kocogás öröméről. Erre a helyzetre adunk megoldást ebben a cikkünkben.


Szóval, ha te is imádsz futni, és szeretnél minden nap sportolni, akkor a legjobb megoldás, ha vásárolsz egy futógépet.

Mire figyelj, mielőtt kiválasztod az új futópadodat?

Először is alaposan nézz körül a lakásodban. Hogy érzed magad, hol szeretnél futkározni, az ablak közelében, hogy élvezni tudd a napfényt, vagy talán egy távolabb eső csendes részén a lakásnak? Ha ezt már tudod, akkor nézz szét, hogy van- e elég hely azon a környéken, el tudod- e helyezni a futópadodat oda már most, vagy át kell rendezned a szobát. Ha ezt is tudod, akkor indulhatsz megkeresni a futópadot.

Mire figyelj, amikor futópadot választasz?

Először is gondolj magadra jó ha pontosan tudod, hogy hány kiló vagy. A futógépek terhelhetősége ugyanis korlátozott. Ezen kívül vedd figyelembe azt is, hogy milyen gyorsan szeretsz futni, hiszen a gépek sebessége is különböző és gondold végig azt is, hogy akarsz-e a kocogás közben valamilyen zenét hallgatni, mert ma már vannak olyan futópadok, amelyek beépített hangszórókkal is fel vannak szerelve.

Akkor most, hogy tisztáztad a saját helyzeted nézzünk néhány fontos paraméterét a futópadnak. Ellenőrizd a futófelület méretét, fontos szerepe van a hosszúságnak és a szélességnek is. Lényeges, hogy elférjen a lakásodban és az is, hogy komfortosan tudj rajta mozogni. A komfortos mozgáshoz szükség van megfelelő dőlésszögre is. Ideális esetben ez programozható. Végül pedig ne feledkezz meg a kijelzőről sem. Fontos, hogy mindig pontos adatokat kapj az eltelt időről és a megtett távról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése