2017. augusztus 22., kedd

Egy igazi paradicsomos finomság

Elérkezett a nyár vége és most okoz csak igazán nagy örömöt a sütés, főzés. Ilyenkor ugyanis roskadoznak a piacon a szebbnél szebb friss zöldségek és gyümölcsök. Paprika, paradicsom, lila hagyma, uborka, hogy csak a legismertebbeket említsem. Az időjárás is kellemesen meleg, talán emiatt is gondolunk arra egyre többen, hogy kipróbálunk egy- egy mediterrán ételt. Ebben a bejegyzésünkben egy hűsítő spanyol finomságról a gazpacho-ról írunk.

Miért próbáld ki te is a gazpachot?

A gazpachot több száz éve fogyasztják a spanyolok. Egy könnyű, ízletes, hidegen fogyasztható étel, és mivel minden összetevőjét megvásárolhatod, vagy ha van kerted, akkor meg is termelheted hazánkban is.

Nézzük a receptet!

Kezdjük a hozzávalókkal. Az igazi spanyol gazpacho elkészítéséhez szükséged lesz fél kg paradicsomra, egy fej hagymára, egy nagy kígyóuborkára és egy zöld kaliforniai paprikára, 2dl paradicsomlére, 2dl vízre, egy kis oliva olajra és fehérbor ecetre, valamint petrezselyemre is.




Most következzen az elkészítés...

Daraboljuk apró kockára a összes hozzávalót. A kaliforniai paprika és a kígyó uborka egy részét tegyük egy tálba. Ezután öntsünk egy evőkanál ecetet, négy evőkanál olajat a zöldségekre és tegyük be néhány órára a hűtőbe. Mielőtt szeretnénk elfogyasztani, vegyük elő turmixoljuk össze végül pedig tegyük rá a korábban félretett uborka és kaliforniai paprika darabokat, valamint a petrezselymet.
Hidegen a legfinomabb. Mivel a gazpacho a nagyon könnyű ételek közé tartozik ezért fogyassz mellé valamilyen kenyérféleséget is. Fantasztikus lehet, akár egy szelet olasz pizza kenyérrel, vagy néhány kocka fűszeres kenyérrel is.  Az oliva olaj, fokhagyma, oregáno, bazsalikom ugyanis még jobban kihangsúlyozza a gazpacho fantasztikus ízvilágát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése