2017. augusztus 7., hétfő

Hogyan készülj a pihentető alvásra?

A szervezetünk egészséges működése érdekében fontos, hogy mindig odafigyeljünk az alvásra. A megfelelő pihenés nélkül romolhat a közérzetünk, csökkenhet a munkahelyi teljesítményünk, ha pedig hosszú távon elhanyagoljuk a pihenést, az bizony súlyos betegségekhez is vezethet. De ne keseredj el, hiszen van megoldás, tehetsz te is a pihentető alvásért!

Mit tegyél meg lefekvés előtt?

A legfontosabb, hogy törődj önmagaddal. Először is gondoskodj a testedről. Fontos, hogy minden este egyél egy könnyen emészthető vacsorát, így biztos, hogy hasfájás nélkül tudsz egész éjszaka aludni. Választhatsz a tejtermékek közül. Ehetsz natúr, vagy ízesített joghurtot, vagy kefirt, de készíthetsz valamilyen salátát is.
Ha nyugodt körülmények között elfogyasztottad a vacsorádat, akkor következhet a testápolás. Kezd az arcoddal, a nyakaddal és a dekoltázsoddal. Ha sminkelsz, akkor távolítsd el a festékeket ezután pedig alaposan zuhanyozz le langyos vízzel, használj egy kellemes illatú tusfürdőt. Majd a kedvenc testápolóddal gyengéden masszírozd át a testedet. Így megszabadulhatsz a napközben a bőrödre rakódott szennyeződésektől, és tisztán, felfrissülve pihenhetsz.


Lefekvés előtt azonban érdemes egy kicsit az elmúlt nappal is foglalkoznod. Gondold végig, hogy mi mindent tettél meg, és van-e valami, amit véletlenül elfelejtettél. Ha találsz ilyen dolgot, akkor vedd elő a naptáradat és keress időt a számára. Ha már a kezedben van a naptárad, akkor nézd meg a következő napi feladataidat is.
Most, hogy már gyönyörű vagy és elégedett a napi teljesítményeddel, fontos, hogy még jobban megnyugtasd magadat, vagyis távolodj el a mindennapokra jellemző olykor aggasztó, gondolatoktól. Erre a legjobb lehetőséget az adja, ha komoly zenét hallgatsz, vagy csendben maradsz és kizárólag önmagadra figyelsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése