2017. szeptember 20., szerda

Néhány hasznos tipp a hajápoláshoz!

A szépség bizony fontos szerepet kap a minden napjaink során is. A gyönyörű megjelenésünkért számos dolgot kell tennünk. Hangsúlyos szerepet kap a hajápolás is. Ez azonban nem is olyan egyszerű dolog, hiszen a hajunk nagyon eltérő típusú lehet. Ebben a bejegyzésünkben néhány olyan alapvető dologról írunk, amelyet a hölgyek és az urak is végig gondolhatnak ha a hajuk ápolásáról van szó.

Először is nézd meg a hajad szerkezetét. A hajápolók készítményeket ugyanis egyértelműen meghatározott típusú haj gondozásához gyártják. Szóval nem  mindegy, hogy vékony szálú és egyenes, vagy hullámos esetleg göndör hajad van. Ezen kívül fontos szempont a szín is. Nem mindegy, hogy természetes színezett, vagy festett hajad van. Ezen kívül gondold végig azt is, hogy milyen gyakran és milyen típusú frizurát szeretnél csináltatni.
Szóval ha mindezzel tisztában vagy, akkor beszerezheted a hajápoláshoz szükséges szereket és felszereléseket is.

Mi az amire mindenképpen szükséged lesz?

Akármilyen típusú hajad van, az biztos, hogy rendszeresen meg kell mosnod, szárítanod és fésülnöd. Szóval vegyél sampont, balzsamot fésűket és hajszárítót is.



Igen és mégis milyet?

A típusoknál mindenképpen vedd figyelembe a hajad hosszát és szerkezetét is. Kezdjük a vékony szálú, rövid haj ápolásához szükséges holmikkal. Válassz egy alacsonyabb teljesítményű és könnyebb súlyú hajszárítót, ezzel ugyanis néhány perc alatt kényelmesen meg tudod szárítani a hajadat. Fésűből pedig bármelyik jó lehet, hiszen a rövid haj rendkívül könnyen kezelhető. A készítményeknél pedig fontos, hogy a hajad típusának legjobban megfelelő terméket válaszd, így biztosan meg tudod óvni a környezetben lévő szennyező anyagoktól és minden nap komfortosan rendbe is teheted. Ha szeretsz frizurát készíteni a rövid hajadból, akkor a sampon és a balzsam mellé vegyél zselét is, a zselével rögzítheted minden hajad szálát.

Ha göndör, vagy hosszú hajad van, akkor olyan hajszárítót válassz, amelyik nagyobb teljesítményű és tartozik hozzá hajformázó is. Így megszáríthatod és a gyökereinél meg is emelheted a hajadat is. Fésűből pedig többre is szükséged lehet. Gondolj a vizes hajad kifésülésére, a frizura készítésre és a napközbeni helyre igazításra is. A készítményeknél pedig kifésülő balzsamot is válassz, ezt nem kell leöblíteni és reggelenként a száraz hajadon is használhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése