2017. szeptember 26., kedd

Néhány dolog, amit a zenétől kaphatunk!

A mindennapi életünkért, a jó teljesítményünkért számos dolgot teszünk. Oda figyelünk a táplálkozásunkra, a rendszeres mozgásra, a megjelenésünkre is. Ezen kívül jelentős mértékben megkönnyítheti az életünket a zene.

Hogyan segíthet nekünk a zene?

A zene fantasztikus örömöket tud okozni. Gondolj csak bele mennyire felszabadít a buliban a kedvenc együttesed legújabb slágere, vagy milyen jól esik énekelni egy iskolai rendezvényen, vagy egy street food fesztiválon. De az ütemesebb zene a sportban is segíthet. Megkönnyítheti a futás során kialakuló monotóniát, vagy egy jól követhető tempót biztosít az aerobikhoz is. A tánc felszabadító hatásairól nem is beszélve. És táncolni aztán rengeteg eltérő stílusú és tempójú zenére lehet.


De a zene az emberi szervezetre is számos jótékony élettani hatást gyakorol...
Az instrumentális klasszikus zene, mint például a keringő ellazít és megnyugtatja az idegrendszert is. Mindenkire ugyanazokat a hatásokat gyakorolja, ezért a várandós kismamáknak és a kisbabáknak, illetve életkortól és egészségi állapottól függetlenül mindenkinek biztosíthatja a nyugodt, ellazult állapotot.   

No és a zenetanulás?

Érdemes a gyermekedet megtanítani valamilyen hangszeren például zongorán, vagy hegedűn játszani, hiszen ezzel növelheted a verbális intelligencia szintjét is, ha pedig beíratod egy kórusba, akkor megtapasztalhatja az összetartozás érzését is.

Mégis mi a legnagyobb előnye a zenének?

Az, hogy ma mér szinte mindenhol kiváló minőségű zenéket hallgathatsz, hiszen az okostelefonoknak köszönhetően akár a munkába járás ideje alatt is kikapcsolódhatsz, így egy kellemetlen éjszaka után is kipihenten érkezhetsz, vagy egy nehéz nap után is feltöltődve foglalkozhatsz otthon magaddal és a szeretett családoddal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése