2017. szeptember 5., kedd

Gyógynövények a mindennapokra

Az egészségünk megőrzéséért, a kiváló erőnlétünkért, a megfelelő teljesítményünkért és a jó közérzetünkért folyamatosan tennünk kell. A megfelelő táplálkozás, a rendszeres mozgás, és a pihenés mellett nagy segítséget nyújthatnak számunkra a gyógynövények.

A gyógynövények számos módon használhatóak fel. Az egyik legkedveltebb típusuk a tea. A teák szárított növényeket tartalmaznak és ömlesztve illetve filteres kiszerelésben is beszerezhetőek. A legtöbb pedig hasonlóan készíthető el, mint a naponta elfogyasztott gyümölcs- vagy fekete tea. Tehát forró vízbe kell tenni és lefedve néhány percig állni hagyni.


Melyik gyógynövény teát tartsd otthon mindig?

A legismertebb gyógynövény tea készítmény melyről biztosan te is hallottál már a kamilla. A kamilla általános gyulladás csökkentő hatása miatt érdemes otthon tartanod neked is. Bőr, gyomor sőt még ízületi gyulladások is kezelhetőek a kamilla teával. Nagyon népszerű hiszen nem csak teaként fogyasztható, hanem borogatást is készíthetsz belőle, de a kamilla számos krémnek is hatóanyaga.

Az másik legalább ennyire fontos és nagyon hasznos gyógynövény a hársfa tea. Nagy segítségedre lehetnek a nátha kellemetlen tüneteinek a kezelésében is. A hársfa teával ugyanis hatékonyan csillapíthatod a köhögést, ezen kívül mérsékelheti a torok fájdalmakat, és segíti a légutak tisztítását is. Emellett még megnyugtatja és erősíti az idegrendszert, aminek eredményeként többet és jobban tudsz pihenni.

Végül pedig nem feledkezhetünk meg a citromfű teáról sem. A citromfű tea ugyanis segít megküzdeni a mindennapos, rohanó világban felgyülemlett problémákkal. Ha például a zsúfolt metrón te is gyakran felmérgesíted magad, akkor hazaérkezés után érdemes neked is egy csésze jó forró citromfű teát elfogyasztanod, hiszen feszültségoldó és idegnyugtató hatása is van. A citromfűteát érdemes nyugodt környezetben elfogyasztanod, már a fogyasztása közben próbálj megnyugodni és kiszakadni a hétköznapi rohanásból. A harmónia megteremtésében segíthet, ha színes dekorüveg díszíti lakásodat, amely mindig feldobja a hangulatot és jó kedvre derít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése