2017. november 21., kedd

Egészséges táplálkozás ősszel!

Bizony már két hónapja tart az ősz, és már a szervezetünk is átalakult, a kellemesen meleg nyári napok után. Tehát érdemes néhány dologra oda figyelnünk, a legjobban akkor járunk, ha elkezdjük a táplálkozási szokásainkat megfelelően átalakítani.

Miért érdemes a táplálkozási szokásainkat átalakítani?

Ilyenkor már több és táplálóbb ételt kívánunk, azonban a rosszul összeállított étrend bizony komoly veszélyeket rejt, számos betegség kiváltó oka is lehet, és persze a szépségünk is megváltozhat, előfordulhat a súlygyarapodás is.

Hogyan tudod ezeket a kellemetlenségeket elkerülni?


Először is fontos, hogy rendszeresen táplálkozz. Ezért alakítsd úgy az időbeosztásod, hogy lehetőleg minden nap közel azonos időben táplálkozz. Fontos szerepe van az adagoknak is. A legjobban akkor jársz, ha kisebb mennyiséget fogyasztasz el, naponta 4-5 alkalommal.

A javaslatok…

Nagyon fontos, hogy reggel, amikor felkelsz fogyassz valamit. Egy kis édességet, vagy egy kávét, hiszen ilyenkor ébredés után alacsony a vér cukorszinted. Ezen kívül gondolj a reggelire is. Fontos, hogy olyan ételeket fogyassz, amelyek táplálóak és energiával töltenek fel. Szükséged lesz ilyen reggelire a testi épséged megóvása érdekében és a kiegyensúlyozott munkateljesítményed miatt is. Szóval egyél egészséges szénhidrátot, rostokban gazdag gyümölcsöt, valamint tejtermékeket is fogyassz.

Persze gondolj a folyadékra is. A megfelelő teljesítményedhez szükséged lesz vízre is. A legjobb ha egy nap megiszol legalább másfél liter kiváló minőségű ásványvizet is.

Mit egyél napközben?

A legjobb, ha mindig tartasz a táskádban egy müzli szeletet, vagy egy kisebb csomag teljes kiőrlésű kekszet. Ezek táplálóak, gyorsan elfogyaszthatod őket, és egyáltalán nem terhelik meg az emésztő rendszeredet, így zökkenőmentesen folytathatod a mindennapi tevékenységeidet is, a következő fő étkezésig az ebédig. Fontos, hogy meleg ételt fogyassz el napközben, egyél szárnyast vagy halat is, és persze friss salátát.
Délután pedig rágcsálj el egy almát, vagy egy körtét, este pedig egyél valami könnyűt, például joghurtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése