2017. november 28., kedd

Néhány gondolat a folyadék fogyasztásról

A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása bizony fontos szerepet játszik a szervezetünk egészséges működése érdekében. Ahhoz, hogy tökéletesen működjön a testünk el kell fogyasztanunk legalább kettő, vagy inkább kettő és fél liter folyadékot naponta.

Mikor és milyen folyadékot érdemes elfogyasztanunk?

A szervezetünk egészséges működése szempontjából legfontosabb szerepe a kiváló minőségű ásványvíznek van. A legjobb, ha napközben ilyen kiváló minőségű ásványvizet fogyasztasz el legalább másfél literrel. Ezen kívül figyelj az ételeid készítésére is. A legjobb, ha a főzéshez is valamilyen kiváló minőségű ásványvizet használsz.

Milyen ételeket készítéséhez használj ásványvizet?
 
A válasz egyszerű mindenhez, amit csak megkívánsz. Ilyenkor késő ősszel nagyon jól esik a leves. Gondold csak végig milyen finom is egy jó forró gulyásleves. De nem csak rendkívül finom, hanem tápláló is. De egy egyszerű zöldségleves is kiváló vacsora lehet. És a levesekben található folyadék mennyiség is hozzá járul a szervezet egészséges működéséhez.

Persze ilyenkor a hűvösebb időszakokban már egyre gyakrabban fordulhat elő az, hogy nem kívánjuk meg, vagy valamiért rosszul esik az ásványvíz. Azonban a szervezetünknek ilyenkor is szüksége van a folyadékra, egyszerűen nem tehetjük meg azt, hogy azért mert rosszul esik az ásványvíz egyszerűen nem iszunk. Persze erre az élethelyzetre is van megoldás. Egyszerűen helyettesítsd valamivel az ásványvizet. Készíthetsz egy teát, vagy ízesítheted a vizet valamilyen szörppel, vagy kipróbálhatod az italporokat is. 

Mi a helyzet a fáradtsággal?

Szerencsére a napközbeni fáradtság leküzdésében is segítenek a megfelelő italok. A legjobban akkor jársz, ha egy finom kávét, vagy capuccinot fogyasztasz, de nagyon ritkán megihatsz egy energia italt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése