2018. április 10., kedd

Egy egészséges finomság: avokadó

Az egészséges életvezetés egyik alapfeltétele a megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékok fogyasztása. A szervezetünknek szüksége van fehérjékre, szénhidrátokra, rostokra és persze nagyon sok vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre is. Szerencsére az ételek választéka is óriási, hiszen ma már hazánkban is beszerezhetőek a Föld szinte minden országából a finomabbnál finomabb ételek is. Ebben a bejegyzésünkben egy a mediterrán és a trópusi éghajlatokban őshonos gyümölcsről az avokádóról olvashatsz.

Igen, avokádó, a körte formájú gyönyörű zöld gyümölcs…

Mexikó, Panama, Izrael, Ausztrália és persze Amerika egyik kedvenc gyümölcse, amit a fantasztikus ízének és a rendkívül sokoldalú fogyasztási és felhasználási módjának köszönhet. A kisgyerekektől az idősekig mindenki imádja.

Miért olyan népszerű az avokádó?



Az avokádó fehérjékben és zsírokban is gazdag, így rendkívüli a tápértéke is. De kizárólag nyersen vagy lefagyasztva fogyasztható. Felmelegítve egyáltalán nem ajánlott. Azért is szeretik, mert ízesíthető és persze rendkívül változatos módon fűszerezhető. Keverhetsz hozzá borsot, oliva olajat, citromot is. Krémek, pástétomok, fagylaltok és koktélok egyik összetevője is lehet. Igen az avokádót megtalálhatod szinte minden étterem vagy bár ajánlatai között, ha pedig önállóan szeretnél belőle valamilyen finomságot készíteni, akkor a sztárséfek kedvenc receptjei közül is válogathatsz. Ott van például Jamie Oliver!

Miért ajánlják a táplálkozás kutatók az avokádót?

Az avokádó rendkívül gazdag b vitaminokban, de c és e vitamin tartalma is rendkívül magas. Ezen kívül kalcium, magnézium, foszfor, vas is van benne és a cukorbetegek számára is ajánlott. Vagyis egyszerűen nem hiányozhat egyetlen egy konyhából sem. Vásárolj Te is tudatosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése