2018. április 4., szerda

Ötletek a tudatos élelmiszer vásárláshoz!


Ahhoz, hogy mindennap jól érezzük magunkat és megfelelőlen tudjunk teljesíteni a munkahelyünkön szükség van számos élelmiszerre. Ez jelenti az egyik alapot a testi épségünk, illetve az erőnlétünk megtartásához is. Az élelmiszerek vásárlásakor számos dolgot kell figyelembe venni. Ebben a bejegyzésünkben arról adunk tájékoztatást, hogy mi mindenre érdemes figyelni, ha szupermarketben vásárolsz.

Hogyan kezdd el a vásárlást?


Az élelmiszer vásárlást otthon érdemes elkezdeni. Az első lépésben készíts el egy listát. Írd össze azt, hogy az egyes termékekből mennyire is lesz szükséged és számold össze azt is, hogy mindez mennyibe fog kerülni. Ha ezzel megvagy, akkor készítsd elő a bevásárló táskádat és döntsd el azt is, hogy mikor szeretnél elmenni az élelmiszer boltba. Fontos, hogy az élelmiszerboltban ne legyél éhes, ezért az indulás előtt mindenképpen egyél. Ezzel elkerülheted azt, hogy feleslegesen költs szendvicsre, vagy péksüteményre.

Mire figyelj a boltban?

A boltban olyan kosarat válassz, amelyiket komfortosan tudsz használni és elférnek elférnek benne a zöldségeid, gyümölcseid, a dobozos tejtermékek és és persze az üveges italok és lekvárok is. 
Most, hogy megvan a kosár, vedd elő a bevásárló listádat és keresd meg a hiányzó termékeket.

Mire figyelj, amikor pakolsz?

Keresd meg a bolt saját márkás termékeit. Ezek az élelmiszerek ugyanis kiváló minőségűek de gyakran jóval olcsóbbak, mint az ismert cégek televízióban is reklámozott termékei.
Ezen kívül figyelj arra is, hogy kizárólag csak azokat az élelmiszereket vásárold meg, amelyeket felírtál a listádra. És csak élelmiszereket vegyél. A szupermarketekben a testápolás, tisztító és babaápolási szerek jóval drágábbak, mint a drogériákban. Figyelj a termékek csomagolására is. Minden zöldséget tegyél jó minőségű és lehetőleg újra hasznosítható zacskókba, ezzel is véded a termékeidet a kosárban megbújó láthatatlan baktériumoktól.

A pénztárnál!

A pénztárnál is figyelj, mert a nagyon sok kisebb méretű, gyönyörű csomagolású szükségtelen és egészségtelen terméket tesznek a polcra, amit bizony sok mindenkinek nehéz lehet ott hagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése