2018. április 23., hétfő

Néhány ötlet a zsíros haj kezeléséhez!


A szépségért folyamatosan tenni kell. A testünk ápolása és a hajunk állandó törődést igényel, a hajápolás azonban ez nem mindig egyszerű feladat, rengeteg olyan részlet van, amire érdemes oda figyelni. Ebben a bejegyzésünkben az egyik leggyakrabban előforduló hajprobléma kezeléséhez adunk ötleteket.

Nézzük akkor a haj zsírosodását!

Sajnos nagyon sokan vagyunk, akik arra panaszkodnak, hogy rendkívül rövid idő alatt bezsírosodik a hajuk, ami miatt nagyon gyakran akár 2-3 naponta is muszáj fodrászhoz járni vagy otthon hajat mosni. Szerencsére azonban erre a kellemetlen élethelyzetre is van megoldás.

Hogyan oldhatod meg a zsíros haj által okozott problémákat?



A haj zsírosodása több okra vezethető vissza. Az egyik a szervezet faggyúmirigy termelése. Ha a szervezetünk túl sok faggyúmirigyet termel, akkor a hajtövek könnyebben zsírosodhatnak. A faggyúmirigy túltermelődése azonban a káros életvezetési szokásokra vezethető vissza. A túlterheltség és az egészségtelen ételek erőteljes hatást gyakorolnak a faggyúmirigy termelésre. Ezért az egészséges, vitamindús, rostokban gazdag ételek bizony segítenek megakadályozni a haj zsírosodását is.

A zsíros haj ápolásában másik fontos szerepet a megfelelő hajápoló szerek jelentik. A samponok és balzsamok vásárlását könnyen megoldhatjuk, hiszen minden hajápoló termékeket gyártó cég készít a zsíros haj számára ideális összetevőket tartalmazó higiéniai szereket. Azonban van egy speciális termék a száraz sampon, ami könnyebbé teheti a hajmosással járó kellemetlenségeket is.

Persze a frizura készítéssel is megoldhatjuk egy rövid ideig a problémákat. Hiszen a hajpántok eltakarhatják, a zsíros fejbőrünket, a hajtőemelő lakkokkal és balzsamokkal pedig a biztosíthatjuk a bőr szellőzését is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése