2018. május 28., hétfő

Néhány szépségápolási ötlet nyárra!


Elérkezett a nyár! Ilyenkor már a testünket is máshogyan kell ápolni és persze ez a szabály vonatkozik a szépítkezésre is. Ezért néhány termékünket kicseréljük és érdemes gyakrabban felkeresnünk a pedikűröst és a manikűröst is. Ebben a bejegyzésben adunk néhány alapvető ötletet ahhoz, hogy mit és hogyan csinálj másként, nyáron a szépségedért.



Ami nélkülözhetetlen!

Biztosan te is kitaláltad már, hogy ebben az időszakban szükséged lesz napozó szerekre is. Minimum 20 faktorszámú naptejet érdemes választanod, amit reggelente a munkahelyre, vagy a suliba indulás előtt érdemes magadra kenni. Bizony ebben az időszakban is komoly károkat tud okozni a napfény. Erről délután sem szabad megfeledkezni.

Ilyenkor nyáron a bőrünk és a körmünk is nagyobb törődést igényel, mint az év többi időszakában. Gyakrabban lesz szükség a szőrtelenítésre, és számítani kell arra is, hogy a körmök is gyorsabban nőnek.
Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kéz- és a lábfej a szabad levegőn szinte mindig pornak van kitéve és ezeken a testtájakon a bőr is könnyebben ki szárad. Persze ezekre az élethelyzetekre is van megoldás!

Ebben az időszakban érdemes gyakrabban elmenni a pedikűröshöz és a manikűröshöz is, és a korábban kipróbált és jól bevált szépségápolási szolgáltatásokat kiegészíteni a masszázzsal is. A talpmasszázs kifejezetten jót tesz a gyakran túlterhelt lábaknak, serkenti a vérkeringést is. A kézfej masszázs is fantasztikus választás, hiszen jó hatással van a vérkeringésre és enyhíti a rendkívüli meleg levegő miatt kialakult kellemetlen elváltozásokat is. Azonban a tartósan fennálló hatások érdekében a két kezelés között nekünk is folyamatosan tenni kell. Érdemes a száraz bőrűek igényeinek megfelelő hatóanyagokat tartalmazó tusfürdőket és testápolókat is folyamatosan használni. Így megőrizhetjük a bőrünk puhaságát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése