2018. május 3., csütörtök

Érik az eper!


Elérkezett a május és egyre több gyönyörű szép, friss és ízletes zöldséggel és gyümölccsel találkozhatunk, így egészséges, vitamindús és persze rendkívül finom ételeket is készíthetünk. Alapanyagból nincs hiány. Egyik kedvenc alapanyag az eper.

Miért szeretjük olyan sokan az epret?
Az eper a világ számos országában megterem. Számos típusát különböztethetjük meg és persze rengeteg eltérő típusú étel és italféleség is készíthető az eperből. Gondold csak végig, mi mindent láthatsz egy élelmiszerbolt hűtőpultjában. Epres joghurtok, krémtúrók, savó italok és persze eper krémmel töltött túró rudak közül válogathatsz. De az italpultokról sem hiányozhatnak a szörpök, az epres italok. Ezen kívül lekvárokat is találhatsz a boltok polcain.
Ha pedig elmégy szórakozni egy strandra, akkor a koktélok és a jégkrémek között is megtalálhatod az epres ízű termékeket.



Persze az epret azért is nagyon sokan szeretjük, mert rendkívül gazdag vitaminokban. Így számos jótékony élettani hatást vált ki a szervezetre. Tartalmaz például A, B1, B2 valamint C-vitamint is. Ezen kívül az eper ásványi anyagtartalma is jelentős. Kitűnő kalcium, magnézium, cink, és kálium forrás. Ennek köszönhetően a gyógyászat számos terültén használják az epret. Alkalmas a szív és érrendszeri problémák kezelésére, és a bőr ápolására is. Kiváló minőségű arcpakolást készíthetünk belőle.

Okozhat-e valamilyen problémát az eper?

Igen figyelnünk kell az epre fogyasztására is. A kis babáknak és a kis gyermekeknek egyáltalán nem ajánlott, ezen kívül jó ha tudják azt is, hogy az eper nagyon súlyos allergiás reakciókat is kiválthat. Csalán kiütést okozhat, ezért ha ilyen bőrelváltozásokkal találkoznak a testükön, akkor érdemes elmenni egy allergia tesztre és pozitív eredmény esetén kerülni az eper fogyasztását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése