2018. május 23., szerda

Szódabikarbóna a háztartásban!


A háztartásokban a főzéskor és a takarításkor számos holmira van szükségünk. Nagyon nagy hasznát vehetjük a szódabikarbónának is. Ennek a terméknek két fő típusa van. Beszerezhetjük a háztartási és a gyógyszertári minőségű szódabikarbónát.

Mire használhatjuk a háztartási minőségű szódabikarbonát?





A háztartási minőségű szódabikarbónával készíthetünk számos ételféleséget. Nagyon sok olyan sütemény van például a mézes krémes, vagy a marlenka, amelynek egyik hozzávalója a szódabikarbóna. Ezeknek a süteményeknek az elkészítéséhez azért van szükség szódabikarbónára mert sütés közben megemeli és rendkívül laza szerkezetűvé teszi a tésztaféleségeket.
De a szódabikarbónával a sütés- főzés közben keletkező kellemetlenségeket például az odaégett ételmaradékokat is könnyedén eltávolíthatjuk. Ehhez csupán arra van szükségünk, hogy felforraljunk szódabikarbónás vizet a használt edényünkben. A hő hatására ugyanis az égett felületen is könnyen eltávolíthatóvá válik a zsiradék, hiszen a szódabikarbóna ezt is fellazítja. A háztartási szódabikával az eldugult lefolyók is kitisztíthatóak.

Mire jó a gyógyszertári szódabikarbóna?



A gyógyszertári szódabikarbóna elsősorban a szájápolásra használható. Kiváló fehérítő hatásának köszönhetően eltávolítható vele a fogakról az elszíneződés és megakadályozhatja a fogkő kialakulását is. Ez azt jelenti, hogy a gyógyszertári szódabikarbóna a fogkrémet is helyettesítheti.

Hogyan használható szájápolásra a gyógyszertári szódabikarbóna?

A gyógyszertári szódabikarbónát legegyszerűbben úgy használhatjuk, hogy az előzetesen benedvesített, jól átázott sörtéjű fogkefénket belemártjuk. A víz hatására a gyógyszertári szódabikarbóna könnyen a fogkefe sörtéin marad és ugyanúgy használható mint a fogkrém.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése