2018. július 23., hétfő

Milyen teákat igyunk nyáron?

Ilyenkor nyáron érdemes a megszokottnál is jobban figyelni a folyadékfogyasztásra, hiszen a szervezetünk egészséges működéséhez ilyenkor is szükség van meghatározott mennyiségű és minőségű folyadékra. Sokféle italt fogyaszthatunk, akár teázhatunk is.

Miért válaszd nyáron is a teát?

A tea hidegen és melegen is fogyasztható és rengeteg, jellegzetes aromájú termék található meg az üzletek polcain valamint az éttermek, bárok ajánlatai között is, ezért nyáron is érdemes akár minden nap inni ebből az italból.





Melyik teákat ajánlott otthon kipróbálni?

Gyümölcsteát, fekete teát, néhány gyógynövény teát és persze palackozott jeges teát is érdemes otthon tartani.

A gyümölcs- és fekete tea is tökéletes kiegészítője a reggelinek. A kellemes, meleg tea szürcsölgetése önmagában fantasztikus hangulatot teremt. Az ízvilágot pedig kedvünkre válogathatjuk, hiszen szinte minden gyümölcsből készül tea. A fekete teának pedig van egy plusz élénkítő hatása is.

Jeges teát érdemes napközben inni. Tökéletesen helyettesíti a limonádét. Elkészíthető szinte minden teából, de számos márka Jana, Lipton, Nestea, XiXO is ajánl finomabbnál finomabb jeges teákat.

Néhány hasznos gyógytea nyárra!

Ilyenkor nyáron sajnos könnyen megfázhatunk, hiszen gyakoriak a záporok és zivatarok ezen kívül gyakran és persze váratlanul lehűlhet a levegő. A meghűlés kellemetlen tüneteit is enyhíthetjük a hársfa teával.

A hársfa tea kiválóan alkalmazható nátha és orrdugulás esetén. Jellegzetes aromája miatt akár ízesítés nélkül is fogyasztható. De mézzel ízesítve is biztosítja a jótékony élettani hatásokat.

Sajnos a stressz mindig, ilyenkor nyáron is jelen van az életünkben. De a stressz levezetésében is segíthetnek a gyógynövényteák. Az orbáncfűben megtalálható xanon még az idegrendszerre is hatást gyakorolhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése