2018. július 10., kedd

Gyógyvíz és egészség!


Az egészségi állapotunk megóvásáért, vagy egy baleset és betegség után a mielőbbi gyógyulásért számos dolgot tehetünk. Mindenképpen be kell tartanunk az orvos utasításait, de ki is egészíthetjük. Számos módszer, táplálék kiegészítő és persze természetes anyagok is segítenek nekünk ebben. Most a gyógyvizek használatához adunk néhány ötletet.



Magyarország területén több kiváló gyógyító hatásokat is biztosító gyógyvízforrás is van. Ezeken a területeken számos fürdő épült, ahol a víz jótékony élettani hatásai mellett számos egyéb módszert, vízi tornát, masszázst is kiélvezhetjük. Orvosi beutaló esetén pedig speciális gyógykezeléseken, akár ingyenesen is részt vehetünk.

Hogyan lehet ingyenesen használni a gyógyfürdők egészségügyi szolgáltatásait?

Ezeket a szolgáltatásokat a jogszabályban meghatározott betegségek kezelésére, kizárólag orvosi beutalóval lehet igénybe venni. Első lépésben a házi orvostól kell beutalót kérni, aki ortopéd, vagy reumatológus esetleg nőgyógyász szakértő véleménye alapján állítja ki a dokumentumot. Fontos tudni azt is, hogy a gyógyfürdőben a kezelések terápia jellegűek, ezért több hétig is eltartanak. Az ingyenes kezeléseket évente két alkalommal lehet igénybe venni. Egy kúra általában 15 napig tart, de szükség esetén meg is hosszabbítható ezt az időszak.

Hogyan segít a gyógyfürdő?

A kellemes meleg víz önmagában ellazítja a tested, de a gyógyvizekben rejlő hatóanyagok súlyos betegségek például a porckopás, a krónikus ideggyulladás, vagy a pikkelysömör kellemetlen tüneteinek az enyhítésére is alkalmas.

Milyen anyagok biztosítják a gyógyhatást?

A gyógyhatást a vízben található kalcium, magnézium, hidrokarbonát és radon garantálja. Ezek az ásványi anyagok és nyomelemek a bőr pórusain keresztül jutnak be a szervezetbe.
Cikktipp: Menedzser betegségek és megelőzésük, kezelésük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése