2018. október 9., kedd

Néhány ötlet a nyers gyümölcsök és zöldségek fogyasztásához!

A zöldségek és gyümölcsök nagyon finomak, rengeteg ízletes étel, leves, főzelék, saláta és desszertek is készíthetőek belőlük, de frissen is fogyaszthatóak. Ezek az ételféleségek vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdagok, ezért is érdemes naponta többször enni és inni belőlük. A friss zöldségek és gyümölcsök lényegesen több jótékony élettani hatást fejtenek ki a szervezetünkre, mint a belőlük készült főtt és sült ételek. Ha te is szeretnél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, akkor olvasd el ezt a bejegyzést. Találhatsz benne néhány olyan ötletet, amelyeket érdemes kipróbálni és ha tetszik, akár minden nap használni.



Mire számíthatsz, ha rendszeresen fogyasztasz friss zöldséget és gyümölcsöt?

A zöldségek és gyümölcsök kiegyensúlyozzák az emésztést, segítenek megőrizni a bőr szépségét, fokozzák a jó hangulatot és plusz energiát is biztosítanak. Van néhány olyan zöldség és gyümölcs, amely kiegészítheti az orvosi kezeléseket is.

Hogyan illeszd be az életedbe a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztását?



A lédús, puhább termékekkel kiegészítheted a főétkezéseket. Paradicsom, paprika, uborka tökéletesen passzol a szendvicsbe. A lágyabb gyümölcsökből szőlőből, körtéből, szilvából, meggyből, bogyófélékből, citrusféleségekből akár uzsonnát is készíthetsz. Frissek és zamatosak.
A keményebb húsú zöldségeket és gyümölcsöket pedig szeletelve, aprítva, reszelve, vagy turmixolva  pépesítheted. Ahhoz azonban, hogy ezt minden nap könnyedén és örömmel el tudd végezni szükség van néhány konyhafelszerelésre.

Melyik konyhafelszerelést érdemes feltétlenül beszerezni, ha naponta szeretnél friss gyümölcsöt fogyasztani?

Biztosan nagy hasznát fogod venni a turmixgépnek, és a botmixernek.  A turmixgépbe bármilyen zöldséget és gyümölcsöt beletehetsz. A botmixer viszont a puhább növények pépesítésében tejes, joghurtos italok készítésében segíthet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése